© ATV

Alain Hoeckx viert verjaardag van Antwerpse luchthaven met nieuwe website: “Ik wil een tegenwicht bieden aan de negatieve berichtgeving”

Deurne -

Alain Hoeckx, N-VA-raadslid en voorzitter van de lokale winkeliersvereniging heeft een website gelanceerd ter ondersteuning van Antwerp Airport. Via ‘Voor eeuwig luchthaven van Deurne’ kan je de luchthaven feliciteren voor de honderdste verjaardag. “Ik ben het zat dat enkel de tegenstanders van de luchthaven in de schijnwerpers staan”, zegt Hoeckx.

Jan Stassijns

De luchthaven van Deurne, officieel Antwerp Airport bestaat honderd jaar. De ideale gelegenheid om een nieuwe website op de wereld los te laten waarop je de luchthaven kan feliciteren met het eeuwfeest. Initiatiefnemer is Alain Hoeckx, N-VA raadslid en voorzitter van winkeliersvereniging Deurne Centrum. “Ik ben ervan overtuigd dat er een stilzwijgende meerderheid is die de luchthaven door dik en dun steunt”, zegt Hoeckx. “Het feestweekend met de fly-in en de airshow hebben dat bewezen. Maar je kan op de website niet enkel een digitaal verjaardagskaartje versturen aan de luchthaven, maar het biedt ook een platform waar iedereen zijn steun kan betuigen en een positieve dialoog kan voeren over de toekomst van de luchthaven.”

Erfgoed

Het hoeft geen betoog dat Hoeckx een groot liefhebber is van Antwerp Airport. “Ik zie het als een belangrijk onderdeel van ons erfgoed”, zegt hij. “Het vertegenwoordigt voor mij mee de geschiedenis en evolutie van Antwerpen als wereldstad in termen van transport en reizen. En als Antwerpenaar ben ik ook trots op onze grote stad en alles wat ze te bieden heeft. We hebben een haven die tot de grootste ter wereld behoort, een voetbalploeg die zondag kampioen speelt, een prachtig centraal station. Waarom zouden we dan geen luchthaven mogen hebben die aansluit bij die bepalende kenmerken van onze stad?”

“Niet doof voor tegenargumenten”

Hoeckx formuleert op de website ook een antwoord op de argumenten van de tegenstanders. “Ik ben niet doof voor hun argumenten”, benadrukt Hoeckx. “Er zijn nadelen verbonden aan een lokale luchthaven, zaken zoals lawaaihinder en milieu-effecten. Ik erken die ook, maar de discussie is uit balans. De stem van de tegenstanders wordt vaak luider gehoord dan die van de voorstanders. Terwijl, volgens mij, de voorstanders talrijker zijn. Ik wil hiermee een tegenwicht bieden aan de vaak eenzijdige, negatieve berichtgeving.”

www.vooreeuwigluchthavendeurne.be/

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV