“De valse en negatieve commentaren zijn moeilijk te aanvaarden”: Remco Evenepoel doorbreekt stilte na Giro-exit

Remco Evenepoel heeft dinsdag voor het eerst van zich laten horen sinds zijn exit in de Giro. De wereldkampioen geeft via sociale media onder meer een medische update – “Ik heb groen licht gekregen om weer te trainen” – en bijt van zich af na de felle kritiek van de Italianen. “Ik wil iedereen vragen om te onthouden dat ik geen robot ben.”

Jonas Withouck

LEES OOK. Even uitblazen: Remco Evenepoel en vrouw Oumi spoelen Giro-ontgoocheling door met uitstapje in eigen land

“Het is moeilijk om te beslissen waar ik moet beginnen”, begint Evenepoel aan zijn post op Instagram. “Maar laten we beginnen met het positieve nieuws. Na de controles en medische onderzoeken van vandaag heb ik groen licht gekregen om weer te gaan trainen en na te denken over nieuwe doelen. Ik moet in de eerste plaats mijn vrouw en ouders bedanken voor de steun die zij mij de afgelopen dagen hebben gegeven. Ook mijn naaste familieleden en vrienden hebben me goed en veel gesteund. Nog mensen om te bedanken: mijn teamgenoten en stafleden van Soudal-Quick-Step.”

Zijn opgave in de Giro noemt hij “zeker één van de zwaarste tegenslagen” in zijn carrière. “De wedstrijd verlaten met het coronavirus was een zeer abrupt einde van wat een mooi verhaal had kunnen worden. Zes maanden van volledige voorbereiding, alleen voor deze race. Opofferingen, lange dagen in de regen, lange periodes weg van huis. Alles ging volgens plan, maar zo gaat sport nu eenmaal. Ups en downs horen erbij en dat kan ik zonder enig probleem accepteren.”

“De laatste dagen waren emotioneel erg zwaar door die commentaren”

Remco Evenepoel

En dan moest hij nog iets kwijt, vooral doelend op het artikel in La Gazzetta dello Sport waarin hij onder meer een gebrek aan respect verweten werd en de Italianen insinueerden dat Evenepoel schrik had om te verliezen. “Wat wel moeilijk te aanvaarden is, zijn al de valse en negatieve commentaren die ik kreeg nadat ik de wedstrijd had moeten verlaten. Ik ben niet het type persoon dat zich gaat verstoppen of bang is om te verliezen. Dus dit is voor degenen die dat denken. De laatste dagen waren emotioneel erg zwaar door die commentaren. Maar ik zal die momenten meenemen op de fiets, me voorbereiden op mijn volgende doelen en wedstrijden.”

“Dus ik wil iedereen vragen om te onthouden dat ik geen robot ben, maar ook een normaal mens, echtgenoot, zoon, teamgenoot enzovoort, met normale gevoelens”, sluit de wereldkampioen af. “Ik kijk er echt naar uit om nieuwe doelen te stellen en voel me klaar om er een mooi tweede deel van dit tot nu toe al mooie seizoen van te maken. See you soon.”

Waar en wanneer Evenepoel terug in koers komt, is dus nog niet duidelijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen