Guy Milis met Gie Hontelé, een goede vriend en de verantwoordelijke voor de ballenjongens bij Antwerp, tot hij drie jaar geleden overleed.© Paul Jongeneelen

Slechte timing… Antwerpse clubfotograaf moet match van het jaar in het ziekenhuis volgen: “Niet de titelkoorts die me heeft geveld”

Van slechte timing gesproken… Guy Milis (54), al sinds de jaren tachtig Antwerpfan, moet de mogelijke titelwedstrijd van Antwerp aan zich voorbij laten gaan. De clubfotograaf van de Great Old is in het ziekenhuis opgenomen met hartproblemen en moet net die ene match missen waar elke RAFC-supporter absoluut bij wil zijn. “Hopelijk wordt het zondag geen wedstrijd voor hartlijders”, hield Milis de moed erin.

Hannes Van Gael

“Ik moet positief blijven”, vertelt Milis, sinds 2002 clubfotograaf van de Great Old, ons aan de telefoon. “Voor hetzelfde geld kon ik het niet meer navertellen. De dokters zeiden me dat ik op het kantelpunt tussen een ernstige en een kritieke toestand ben opgenomen. Gelukkig heb ik naar mijn lichaam geluisterd. Door een aangeboren hartafwijking heeft mijn hart overuren moeten draaien en heb ik nu het hart van een 80-jarige.”

Als Antwerpfan heeft zijn hart het hard te verduren gehad, zeker in de moeilijke jaren in tweede klasse, maar van hartproblemen door titelstress is geen sprake. “Dat heb ik ook meteen aan de dokters gevraagd. De enige factor die meespeelt is fysieke inspanning. En ik ben nogal een bezige bij. Naast mijn fulltime job in de gevangenis en de fotografie zetel ik ook in de districtsraad van Hoboken voor N-VA. Het is dus niet de titelkoorts die me heeft geveld.”

Guy Milis.© Paul Jongeneelen

Zondag stond Milis nog gewoon plaatjes te schieten in het Jan Breydelstadion tijdens Club Brugge – Antwerp, maar een mogelijk titelfeest zal de clubfotograaf aan zich voorbij moeten laten gaan. Bij een zege tegen Union is het Stamnummer 1 zondag zeker van de titel, de eerste sinds 1957. “Ik ben al meer dan 40 jaar supporter en maakte dus nog nooit een titel in eerste klasse mee. En net nu moet me dit overkomen. Wat een verschrikkelijke timing, deze wedstrijd stond met een dikke rode stip in mijn agenda aangeduid. Maar ik blijf het positief bekijken. Want iets in mij zegt me dat ik, of we nu zondag kampioen worden of niet, niet nog eens 40 jaar ga moeten wachten om een Antwerpse titel live mee te maken.”

Zondag zal Milis de wedstrijd vanuit het ziekenhuis op zijn smartphone volgen. En als het aan hem ligt, wordt het geen spannende partij. “Laten we hopen dat de match vroeg in een beslissende plooi ligt, want ik mag me niet opboeien”, kon hij er nog mee lachen. “Zolang ze maar winnen.”