© BELGA

Zones 50 definitief gemaakt in grensgebied

Ranst -

De gemeenteraad heeft de aanpassing van enkele snelheidszones goedgekeurd. Daaronder zones in het grensgebied met Wommelgem en Lier.

Het Agentschap Wegen en Verkeer bevestigt dat de zone 50 tussen de bebouwde kom van Ranst en de gemeentegrens met Wommelgem verantwoord is. Normaal geldt op gewestwegen een snelheidsbeperking tot 70, maar in Ranst wordt een uitzondering toegestaan. Deze zone omvat twee gevaarlijke kruispunten, Kromstraat-Kastanjelaan en Kromstraat-Schawijkstraat. De Kromstraat is weliswaar in de loop van 2022 heringericht, maar toch geven het bochtig wegtracé, de kruispunten en de inritten van KMO en handelaars aanleiding tot het instellen van een lager snelheidsregime. Het oversteken zal hierdoor ook beter en veiliger verlopen.

Ook delen van de Liersesteenweg (N14) worden zone 50. Dat zijn de Liersesteenweg vanaf de gemeentegrens met Lier tot aan de Allierse kapel. Eigenlijk gaat het om de bevestiging van een aanvullend verkeersreglement dat eind vorig jaar al door de gemeenteraad werd goedgekeurd.  (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners