De appartementen in de Bijlstraat vlakbij Zevenbergen.© kma

Nieuwe sociale appartementen stonden twee jaar leeg

Ranst -

Tijdens de bespreking van de jaarrekening 2022 op de gemeenteraad kwam de opvang van Oekraïense vluchtelingen in acht leegstaande appartementen van de Zonnige Kempen nog eens ter sprake. Oppositieraadslid Tine Muyshondt (CD&V) wou weten of het klopt dat die appartementen twee jaar leeg hadden gestaan. Burgemeester Johan De Ryck (N-VA) bevestigde dit.

Kristin Matthyssen

Nieuw was het niet, want vorig jaar vertelde de burgemeester al dat hij acht leegstaande appartementen van de Zonnige Kempen in de Bijlstraat had opgevorderd om Oekraïense vluchtelingen in op te vangen. De nieuwbouw sociale appartementen stonden al ruim twee jaar leeg.

De sociale appartementen werden destijds door de Zonnige Kempen gebouwd, met als bedoeling er eventueel ouders of mantelzorgers te laten wonen met een kind dat in Zevenbergen verblijft. Mar het concept sloeg niet aan. Slechts één ouderpaar toonde interesse. De rest van de appartementen stond al twee jaar leeg. Normaal speelt dan een cascade-effect en moet de volgende doelgroep worden aangesproken. Maar dit gebeurde niet.

“We hebben op het woonoverleg indertijd meermaals aangedrongen om deze appartementen ook voor een andere doelgroep beschikbaar te stellen”, zei burgemeester Johan De Ryck (N-VA). “Maar dat was nooit echt bespreekbaar. Nu met die vluchtelingencrisis heb ik ze opgevorderd bij de Zonnige Kempen.”

Ranst gaat nu toch over naar een andere sociale huisvestingsmaatschappij, De Voorkempen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners