© Jan Van der Perre

ALLEMAAL ANTWERPEN. “De instrumenten hangen nu stof te vangen aan de muur”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Jan Smekens (37).

Ellen Goris

“Ik ben Jan, papa van drie en man van Eline. Vandaag is onze vrije dag, dan doen Guus en ik altijd iets samen. Nu drinken we op het gemak een koffie in het zonnetje, een uitstap onder de jongens. De mama is morgen ook jarig en laat die nu echt van koffie houden, dat zijn we dan maar ineens gaan halen.”

“Als beroep ben ik leerkracht aardrijkskunde, techniek en LO op De Kunsthumaniora hier in Antwerpen. Na de uren of tussen de uren door ben ik ook sportief en doe ik aan Kalistenika. Dat is eigenlijk een soort lichaamsgewichttraining. Dat is een sport waar je niet veel materiaal voor nodig hebt. Als je thuis een pull-upbar hebt, is dat al voldoende. Op de kaaien staat nu ook een constructie waar je die sport buiten kan beoefenen.”

“Ik speelde een lange tijd ook gitaar, maar met drie kinderen is het kiezen waar je nog tijd voor kan maken. De instrumenten hangen nu stof te vangen aan de muur. Samen met ons gezinnetje wonen we net buiten de stad waar het veel rustiger is, minder lawaai en meer groene ruimte.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen