Voorzitter Yves S’Jongers kijkt uit naar de viering van 75 jaar Schelle Sport, waarvoor een speciaal logo werd ontwikkeld.© bar/rr

Schelle Sport viert 75 jaar: galamatch tegen Beerschot en boek maken deel uit van volledig feestjaar

Schelle -

Schelle Sport bestaat 75 jaar en viert dat in 2023 en 2024 met tien feestactiviteiten, waaronder een galamatch tegen Beerschot op 11 juli en een boek. Voor de gelegenheid werd ook een speciaal logo ontworpen met centraal een diamant, symbool voor de vele facetten van de club.

“In 1948 werd Schelle Sport als voetbalclub boven de doopvont gehouden, maar intussen zijn we uitgegroeid tot een club met ruim 500 leden die drie sporten aanbiedt: voetbal, tennis en padel”, vertelt communicatieverantwoordelijke Raymond Claes. “Maar daarnaast staat de diamant ook symbool voor vele andere facetten zoals een moderne infrastructuur, de onverdroten inzet van meer dan honderd vrijwilligers en de familiale sfeer.”

Schelle Sport beschikt over een moderne accommodatie.© bar

De grote groei die de club doormaakte, begon rond 2005, wat in samenwerking met het gemeentebestuur resulteerde in Project 2008 voor een nieuwe, moderne accommodatie en structuur. In september 2009 werd een nieuw sportcomplex ingehuldigd dat, opvallend, voor een groot deel met de inzet van vele vrijwilligers werd gerealiseerd. Ook de voorbije jaren werd geïnvesteerd met onder meer de aanleg van een kunstgrasveld op het A-terrein, een uitbreiding van de kleedkamers en de aanleg van drie padelterreinen.

Twee sterren

Ook sportief werd progressie gemaakt. “Om de kwaliteit van onze jeugdwerking te meten en te verhogen, lieten we in 2019 een audit uitvoeren”, vertelt voorzitter Yves S’Jongers. “We kregen daarbij de beoogde 2 sterren, waardoor we naast jeugdvoetbal op gewestelijk niveau nu ook op provinciaal niveau kunnen spelen.”

Schelle Sport was ook mee pionier in het G-voetbal met de viering van het vijftienjarig bestaan in oktober 2021. Het was tevens de officiële start van de nieuwe werking voor auti-voetbal.

Redenen genoeg dus om het 75-jarig jubileum uitbundig te vieren. Te beginnen op zondag 4 juni met een familiedag. Op 17 en 18 juni wordt een dartstornooi georganiseerd, op dinsdag 11 juli volgt de galamatch tegen het eerste elftal van Beerschot. Tijdens het seizoen staan nog enkele feestelijke activiteiten op het programma om in mei 2024 af te sluiten met onder meer een boekvoorstelling en een galabal. Voor alle info kan je terecht op www.schellesport.be.

(bar)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners