De voertuigen zijn een Renault Zoe en een Renault Kangoo.© ram

Twee elektrische deelwagens staan ter beschikking van inwoners

Merksplas -

In samenwerking met Groep Kenis en Share4Mobility zorgt het gemeentebestuur van Merksplas dat twee elektrische deelauto’s ontleend kunnen worden.

De voertuigen zijn een Renault Zoe en een Renault Kangoo. De Kangoo is een kleine bestelwagen en heeft een rijbereik van ongeveer 200 km. De vaste standplaats is aan de oplaadpunten bij de gemeentelijke begraafplaats in de Kerkstraat. De Zoe is een kleine stadsauto en kan zo’n 300 km rijden met een opgeladen batterij. Die wagen kan je vinden op de parking achter de assistentiewoningen in de Leopoldstraat. “Om de wagens te gebruiken, moet je de Share Mobility app installeren en je registreren”, legt schepen van Mobiliteit Raf Verheyen (Leefbaar Merksplas) uit.

“Met die app ontgrendel je ook de deuren van het voertuig. Daarna doorloop je enkele basisstappen vooraleer je met het voertuig de baan op kan. Mensen die toch moeilijkheden ondervinden, vinden instructiefilmpjes op de website van Share4Mobility. Ook bij ons personeel zijn mensen opgeleid om ondersteuning te bieden. Neem daarvoor contact op met het onthaal van het gemeentehuis.” Om de voertuigen te gebruiken, moet je geen abonnementskosten betalen. Het gebruik kost 4 euro per uur en 0,27 euro per kilometer. (ram)

www.kenisshare.be

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Kempen