Jan Deckx (zelfportret).© RR

Vermeylenfonds stelt werken Jan Deckx tentoon

Mol -

In de expozaal van ’t Getouw in Mol opent op zaterdag 27 mei een tentoonstelling met het werk van Jan Deckx. Deze kunstenaar met roots in Mol-Sluis is bekend om zijn schilderijen in haast hyperrealistische stijl. De expo wordt georganiseerd door Vermeylenfonds Mol en loopt tot en met zondag 11 juni.

Jan Deckx is een geboren en getogen Mollenaar (Mol-Sluis 1951) en studeerde grafische kunsten en schilderkunst aan de academies van Hasselt en Gent. Meer dan veertig jaar geleden vestigde hij zich in Antwerpen. Zijn laatste tentoonstelling in Mol vond ook ruim veertig jaar geleden plaats in de Oude Post.

Om praktische redenen combineerde Jan Deckx het schilderen verscheidene jaren met een dagelijkse job. Maar toen hij met pensioen ging, kon hij zijn oude droom waarmaken om fulltime kunstschilder te worden.

Vermeylenfonds Mol organiseert van 27 mei tot en met 11 juni de tentoonstelling Jan Deckx. Tussen Parijs-Roubaix, Rock ’n Roll en Rode Beuk in de exporuimte van ’t Getouw in Mol. De vernissage vindt zaterdagnamiddag 27 mei om 15u plaats.

Tijdens de expo kan je de schilderijen van Jan Deckx ontdekken. Zo vereeuwigde hij in een haast hyperrealistische stijl wielerkoersen, wilde tuinen en parken en een flinke scheut rock-’n-roll. Zijn portretten van onder meer Keith Richards, Arno, Panamarenko en Paul Delvaux zijn daar een voorbeeld van. Net als zijn Zelfportret met Rode Tulband, dat hij in de stijl van Jan Van Eyck schilderde.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken op weekdagen van 10 tot 20u en op zaterdag en zondag van 14 tot 17u. Daarnaast organiseert het Vermeylenfonds op dinsdag 6 juni om 20u een nocturne met een lezing van Ivo Verheyen, de gewezen conservator van het Jakob Smitsmuseum. De toegang tot de nocturne en lezing is gratis toegankelijk. Vooraf inschrijven hoeft niet.

Zo maakte Jan Deckx onder meer portretten van Keith Richards en Arno.© rr

Jan Deckx schilderde ook dit zelfportret in de stijl van Jan Van Eyck.© rr

(mto)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners