Le Frique is een van de coverbands die voor een muzikaal opzwepende Geel Zomert gaan zorgen.© RR

Lady Linn, The Starlings en Bar Clochard kleuren Geelse zomer

Geel -

Het jaarlijkse muzikale evenement Geel Zomert heeft zijn programma voor de vakantiemaanden klaar. Dries & De Belgen trappen op vrijdag 7 juli de concertreeks af, Bar Clochard sluit die spetterend op 1 september af.

Hans Otten

De initiatiefnemers achter Geel Zomert houden vast aan het bekende concept: iedere vrijdagavond van juli en augustus staan er (meestal) twee acts op het podium op het jeugddomein De Bogaard op de Diestseweg. De toegang is gratis, de dranken zijn aan democratische prijzen en voor kinderen is er iedere vrijdag animatie gepland. Maar het overtuigendst is al vele jaren de affiche, met een mix van lokaal en bekend talent, met origineel materiaal of met covers.

Geel Zomert trapt op 7 juli af met de Geelse toptalenten van Sam Gevers ft. Nore Primus & Gitte Verlinden, gevolgd door de Nederlandstalige pop van Dries & De Belgen. De bluescovers van Smooth en de podiumact van Level Six staan gepland op 14 juli, terwijl The Bruceband op 21 juli grasduint in het werk van Bruce Springsteen. Mydonna doet op 28 juli hetzelfde met het oeuvre van Madonna, waarna singer-songwriter Kristo en vooral Lady Linn and het Magnificent Seven op 4 augustus zeker voor een hoogtepunt zorgen.

De Limburgse rockers van High Level openen op 11 augustus voor coverband De Kreunaers, de Kempenaars van CatsNdogs doen dat op 18 augustus voor de populaire The Starlings. Sam Gevers keert samen met Sien Van Glabeke terug op 25 augustus, als voorprogramma van de disco- en funkformatie Le Frique. Trainbills en Bar Clochard sluiten op 1 september de zomer met een knaller af.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners