© ATV

Na ‘Over woke’ brengt Bart De Wever opnieuw een boek uit over onderwerp dat hem bezighoudt: Antwerpen

Antwerps burgemeester Bart De Wever heeft opnieuw een boek geschreven, over Antwerpen dit keer. In Het verhaal van Antwerpen vertelt de N-VA-voorzitter 33 verhalen over zijn stad en geeft hij ook zijn visie op de toekomst van de ‘koekenstad’.

Bron: Belga

De Wever, die inmiddels tien jaar burgemeester is van Antwerpen, keert met het boek terug naar zijn eerste passie, geschiedenis. In de 33 verhalen, naar eigen zeggen van de inval van Caesar tot het begin van de twintigste eeuw, gaat hij dieper in op die van de koekenstad. Tussendoor geeft de N-VA-voorzitter, anderhalf jaar voor de verkiezingen, zijn visie op de toekomst van Antwerpen. Hij behandelt daarbij onder meer thema’s als rechtspraak, armoedebestrijding, epidemieën, haven en handel, diversiteit en godsdienst in een historisch perspectief.

“Het burgemeesterschap is niet gewoon een mandaat van de kiezer. Het is een ambt waarin je groeit. En terwijl je geleidelijk aan met dat ambt versmelt, geraak je in de ban van de stad”, zegt burgemeester De Wever. “Antwerpen heeft een enorm mooi verhaal te vertellen. Maar dat verhaal vertelt ook iets over ons. Het maakt ons niet alleen fier uit nostalgie. Het geeft ons kracht om zelfbewust een nieuw elan te geven aan onze stadsgemeenschap. Net daarom is het zo belangrijk om dat verhaal te vertellen. Het verhaal van Antwerpen.”

Het is het tweede boek van De Wever in korte tijd. Begin maart liet de N-VA-voorzitter nog het boek Over woke op de wereld los.

LEES OOK. Bart De Wever schrijft boek over woke: “Eens dader, altijd dader, geldt voor de blanke, heteroseksuele man”

© Karel Hemerijckx

‘Het verhaal van Antwerpen’ telt 656 bladzijden, is uitgegeven bij Pelckmans Uitgevers, kost 39,5 euro en verschijnt op 26 mei.  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV