Feesten in stijl bij voetbalclub Simikos.Maar uiteraard mochten de ‘gewone’ pintjes niet ontbreken bij de viering van een voetbalclub die 50 jaar bestaat..© JAA

Orgelpunt achter jubileumjaar Simikos: gouden galabal in middencirkel

Schoten -

In een feesttent op de eigen terreinen van sportpark De Zeurt heeft voetbalclub Simikos een gouden orgelpunt gezet achter de feestelijkheden naar aanleiding van haar vijftigjarig bestaan.

LEES OOK. Vijftigjarig Simikos gehuldigd door oud-spits en burgemeester Maarten De Veuster: “Geel-Zwart, de club van ons hart”

De Kaekelaar en het Sint-Michielscollege, waar destijds de wieg stond van Simikos, bleken uiteindelijk niet vrij voor dit galabal en zo werd er letterlijk gedanst op het veld waar in het weekend wekelijks meer dan zeshonderd spelers verdeeld over 32 teams recreatief voetbal spelen. Voor dit orgelpunt tekenden zowat 250 leden, pioniers en andere geelzwarte sympathisanten present. Ze beleefden een fantastisch feest.

Overdag hadden de jeugdspelers al genoten van allerlei spelletjes en attracties op hun maat. De jongste spelers kregen allemaal een medaille en bij de oudere jeugdploegen werden de meest verdienstelijke speler of speelsters gehuldigd.

‘s Avonds volgde een feestelijke receptie, een zeer gesmaakt live optreden, waarna dj’s Vlem & Frauss weinig moeite hadden om de beentjes van de voetballers en hun aanhang ook na dit seizoen nog eens los te gooien.

Voorzitter Kris De Clippeleir (l) met zijn voorgangers Jef Rombouts, Jan De Veuster en Theo Marynissen aan de ‘interviewtafel’ met in in hun midden clubmedewerker Louis De Ryck, die de prachtige nostlagische Simikos-krantjes samenstelde.© JAA

Monumenten

Voorzitter Kris De Clippeleir betrok in zijn welkomstwoordje ook zijn voorgangers Jef Rombouts, Jan De Veuster en Theo Marynissen. Ook Louis Deryck, al vele decennia één van de noeste werkers achter de schermen en auteur van de mooie gelegenheidskrantjes naar aanleiding van het jubileum, kreeg terecht een hoofdrol in het officiële gedeelte. De geelzwarte monumenten werden op ludieke wijze door Kris De Clippeleir aan de tand gevoeld over hun tijd bij en herinneringen aan Simikos.

Peter Bosmans, bestuurder bij Voetbal Vlaanderen, sportschepen Paul De Swaef (N-VA) en burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) waren er natuurlijk ook om Simikos als grootste sportclub van Schoten te feliciteren en om zelf mee te vieren. Zoals bekend is Maarten De Veuster zelf oud-speler van de club.

De Simikos-familie blikt terug op een fantastisch galabal dat alleen zo’n groot succes kon worden dankzij de inzet van organisatoren Yannick Cuypers, Marie Maveau en Hanne Thys, die in hun samenspel al evenzeer uitblonken als de spelers van Simikos op het veld dit jaar. Zo werd het eerste elftal alweer knap vierde in de hoogste afdeling, speelden de dames nog maar eens een bekerfinale en veroverde het derde elftal de titel. (jaa)

Enkele Simikos-feestneuzen waaronder medewerker Rob Deryck.© JAA

© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners