© ATV

Van 3-1 naar 3-4, Ahmed Sababti knalt FT Antwerpen in slotfase naar finale futsalcompetitie: “Nu is het vooral genieten”

FT Antwerpen staat in de finale van de play-offs. De Sinjoren wonnen bij FT Charleroi de derde en beslissende wedstrijd met 3-4. Antwerpen stond bij de rust nochtans 3-1 achter, maar het zette op karakter in de tweede helft die scheve situatie nog recht. Vrijdag om 20u30 kijken Sababti en co. in Berchem het ongenaakbare RSC Anderlecht in de ogen.

Marcel Bernaerts

El Fakiri zette Antwerpen binnen de minuut op 0-1, maar de Sinjoren die ook nog eens doelman Joevin Durot met een blessure zagen uitvallen, leken bij een 3-1-ruststand hun finaledromen te mogen opbergen.

“Maar in futsal kan er op twintig minuten nog heel veel gebeuren, prentte ik de jongens in tijdens de rust. Er zouden nog voldoende kansen komen om ons terug in de wedstrijd te knokken”, vertelt coach Karim Bachar. “Ik vroeg hen om gewoon rustig te blijven. Het was wachten op dat tweede doelpunt.” Dat kwam er halfweg de tweede helft dankzij El Fakiri. “Op dat moment zaten we opnieuw in de wedstrijd en voelde je dat er nog veel mogelijk was.”

Antwerpen ging op zijn elan verder en één minuut na de 3-2 zorgde Zaaf voor de gelijkmaker. “Toen was het vooral kwestie van geen al te gekke dingen te doen. Te blijven voetballen, te blijven knokken voor iedere bal en voor elkaar.”

Doelman ad interim

De 3-4 van Ahmed Sababti was de beloning voor de mentaliteit die de groep getoond heeft tijdens de drie wedstrijden in deze halve finales waarin we nooit als volledig team konden spelen. Maar iedereen, zowel de ervaren spelers als de jonge gasten hebben hun steentje bijgedragen”, zegt Bachar die ook nog een pluim gaf aan zijn jonge reservedoelman Ayman Achbari die op voortreffelijke wijze de geblesseerde Joevin Durot vervangen had.

“Je moet het maar doen als jonge gast in zo een wedstrijd. Ik denk dat we terecht naar de finale van de play-offs gaan. We winnen de eerste en de derde wedstrijd, spelen gelijk in wedstrijd twee waarin we met penalty’s verliezen. Nu moet er niets en moeten we gewoon proberen te genieten van die finalewedstrijden, te beginnen vrijdag in onze vertrouwde thuisbasis.”

Manager Staf Verbeeck glom van trots. “Dit is een geweldige teamprestatie. Een beloning voor ons project waarbij we zoveel mogelijk zelf opgeleide jonge gasten aan de zijde van ervaren toppers willen laten doorgroeien naar het eerste team. We hebben in deze drie wedstrijden bewezen dat we op de goede weg zijn. Nu is het vooral genieten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sport uit de regio