Drie jongeren aangehouden door Spaanse politie na racisme-incident met Real-speler Vinicius

De Spaanse politie heeft dinsdag drie personen aangehouden in het kader van de racistische uitlatingen aan het adres van voetballer Vinicius Junior tijdens de wedstrijd Valencia - Real Madrid. Eerder op de dag waren er ook al vier jongeren gearresteerd voor het ophangen van een pop -met foto van Vinicius- aan een brug.

havgBron: belga

Dinsdagmiddag berichtte de Spaanse politie dat ze drie jongeren hebben aangehouden in Valencia. Ze worden verdacht van racistisch gedrag tijdens de wedstrijd Valencia-Real Madrid van afgelopen zondag. Vinicius kon tijdens de wedstrijd zelf al één van de racistische fans identificeren en de politie maakt er dus ook werk van.

Opgehangen pop

De arrestaties voor het ophangen van de pop kwamen toevallig twee dagen na een nieuw incident met de razendsnelle Braziliaan. Op bezoek bij Valencia (1-0 nederlaag) zondag kreeg de aanvaller te maken met racistische beledigingen van de thuisaanhang. Dat leidde tot een golf aan verontwaardiging in binnen- en buitenland.

LEES OOK. Sportkrant AS ­becijferde dat Vinicius sinds 2021 al tien (!) keer het slacht­offer was van racisme

De vier personen die dinsdag werden aangehouden in de Spaanse hoofdstad, houden verband met een vorig incident. Ze worden beschuldigd van een “haatmisdrijf”, een categorie van criminele overtredingen in Spanje waaronder racistische incidenten zich bevinden. De politie maakte het nieuws bekend en voegde er aan toe dat drie van de vier beschuldigden deel uitmaken van een ultragroepering. Volgens de krant El Español gaat het om Frente Atlético, een groep ultra’s van Atlético Madrid, de stadsrivaal van Real.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op 26 januari, een dag voor de stadsderby tussen Real Madrid en Atlético Madrid (3-1) in de Copa del Rey, werd een pop met het shirt van Vinicius Junior aan een brug opgehangen. Boven de pop hing een banner met het opschrift: “Madrid haat Real”. Na het incident werd meteen een onderzoek geopend door de Spaanse politie. Aan de hand van getuigenissen konden de vier personen aangehouden worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal