© Geert De Rycke

Eline De Winter verbaast zichzelf met zevende plaats in Ronde van Vlaanderen

Bij de meisjes nieuwelingen maakte Eline De Winter zondag indruk in de Ronde van Vlaanderen. In een sterk bezette editie finishte ze als zevende. De overwinning ging naar Auke De Buysser. “Dit had ik vooraf nooit durven denken”, zei een dolgelukkige De Winter net na haar finish.

Lieven Verheyen

De brede smile op haar gezicht sprak boekdelen. “Ik wist dat ik mits een goede passage op de Achterberg mocht hopen op een deftig resultaat. Maar met deze zevende plaats overtref ik mijn stoutste verwachtingen. Ik heb de hele wedstrijd constant in de voorste gelederen van de wedstrijd kunnen standhouden. Hier staat dan ook een fier meisje (lacht).”

De meisjes nieuwelingen kregen de Achterberg en Berg Ten Stene voor de wielen geschoven. Ook moesten ze twee keer over de kasseien van de Jagerij. “Dat was op zich al zwaar genoeg. Dit is toch de zwaarste rit die ik ooit gereden heb. En ik heb gestresst voor, tijdens en na de race.”

Spurten voor de overwinning zat er niet meer in voor De Winter. “Het beste was er op het moment van de spurt echt wel af. Daarenboven beschikten wij met Auke De Buysser over de snelste van het peloton. Met haar als winnares ben ik ook heel blij.”

De vijftienjarige Wuustwezelse heeft als eerstejaars haar intrede bij de nieuwelingen niet gemist. Met een tweede plaats in Vlamertinge en een derde plek op het BK tijdrijden stond ze al twee keer op het podium. Voor het overige finishte ze ook al elke wedstrijd bij de eerste tien. “Je hoort me inderdaad niet klagen. Maar ik blijf met beide voeten op de grond.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen