© Facebook

Sven Noels veegt in Wodecq de nul van het bord: “De opluchting is groot”

Vorig jaar won Sven Noels (33) tien keer. Maar dit seizoen kreeg de Desselnaar de motor maar niet op gang. Met een overwinning in Wodecq bracht hij daar meteen verandering in.

Lieven Verheyen

“De opluchting is groot”, gaf Noels toe. De renner komt dit seizoen voor Devos-Van Eyck Van Mossel uit en wilde zich tonen in zijn nieuwe kleuren. “En dan is het niet leuk als je langer dan gehoopt moet wachten op je eerste zege.” Niet dat zijn huidige ploegleiding daar commentaar op gaf. Integendeel. “Alles verloopt hier gemoedelijk, maar ik begon mezelf druk te maken. Hopelijk is de trein vertrokken, want ik eindigde vrijdag ook derde in Geraardsbergen-Moerbeke. Het vertrouwen is er.”

De trein die vertrokken is. Mooiere beeldspraak hadden we zelf niet kunnen vinden voor de medewerker van de NMBS. “Dat klopt (lacht). Dat ik wat langer op goede resultaten moest wachten had ook zijn reden. Doordat ik op een nieuwe fiets rijd en de afstelling daarvan toch wat langer duurde dan voorzien, mag ik toch wel spreken van verzachtende omstandigheden. Ook de lange koude en natte periode speelde absoluut niet in mijn voordeel. Net als de vele vlakke omlopen die we al voor de wielen geschoven kregen. Geen toeval dat ik mijn eerste zege net over de taalgrens behaal op een selectief parcours. En dat voor de ogen van mijn zoontje Seppe. Mooi dat ik hem mee naar het hoogste schavotje kon nemen.”

Zondag werd Noels nog twintigste in Verrebroek waar een manche om de Beker van België op het programma stond. “Maar dat maakte niet uit, we hebben toch gevierd. We wonnen immers het ploegenklassement. Beter dan twintigste lukte ook niet meteen. Zeven renners reden voorop en in de pelotonspurt zat ik wat ingesloten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen