Young Reds in duel met Knokke© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Young Reds treft Waalse tegenstander in eindronde: “Het is een fysiek sterke ploeg”

Maandag werd geloot voor de halve finales van de nationale eindronde. Young Reds neemt het zondag 28 mei (15u00) op tegen La Louvière Centre. “Da’s een fysiek sterke ploeg, met twee snelle jongens voorin en een nummer 10 die het verschil kan maken”, weet T1 Gill Swerts die duidelijk bezig is aan zijn huiswerk voor komende partij.

Dries Van Thielen

“Maar ik ga samen met Stef (Wils, T2 Young Reds, red.) nog zoveel mogelijk info vergaren om ons voor te bereiden. Al zien we La Louvière Centre net als de teams waar we dit seizoen tegen hebben gespeeld. Trouwens: we hebben ze in 2021al eens bezig gezien tegen Antwerp voor de Beker. Maar dat is ondertussen toch al een hele tijd geleden.” Toen werd het 2-1 voor rood-wit.

Dat Young Reds naar La Louvière moet, speelt de coach niet meteen parten. “Uiteraard heb je liever een thuismatch, maar we krijgen één wedstrijd om ons te tonen, en of dat nu thuis of uit is, … we gaan ons proberen te bewijzen. Net als de voorbije weken, waarin we zes op zes pakken tegen Wezet (2-3) en Tienen (3-0) .”

Als Young Reds op verplaatsing wint, speelt het thuis tegen de winnaar van de match tussen Sporting Hasselt en Cercle Brugge B. Swerts: “Daarop willen we ons niet te hard focussen. Laat ons eerst deze partij tot een goed einde brengen.”

Overzicht

1ste ronde (28/05 om 15u00) :

Match 1: Sp. Hasselt – Cercle Brugge B

Match 2: La Louvière Centre – Young Reds

2de ronde (04/06 om 15u00) :

Winnaar match 2 – Winnaar match 1

Verliezer match 1 – Verliezer match 2

* Enkel de winnaar van de tweede winnaarsmatch promoveert/blijft in 1ste nationale.