Het schoolfeest bij basisschool Wijngaard vindt plaats op 3 juni.© Marc Peeters

Basisschool Wijngaard pakt uit met een raket: “Leuke samenwerking tussen basisonderwijs en het secundair”

Herentals -

Op de kOsh-basisschool Wijngaard in Herentals staat het schoolfeest, dat dit jaar op 3 juni wordt georganiseerd, helemaal in het teken van de ruimte en een reis in de tijd. Op een groot feest mag een eyecatcher niet ontbreken. “Omdat de school alle kinderen maar ook hun ouders en grootouders feestelijk wil verwelkomen, lanceerden we het idee om een versierde raket met lichtjes en rook te ontwerpen”, weet Jill Houtmeyers van de schooldirectie.

De lichtjes, de rook én de versiering per klas vonden ze een haalbare kaart op de Wijngaard. Het ontwerpen van een raket en het monteren ervan, was een ander paar mouwen. Maar dat was buiten de houtafdeling van kOsh secundair gerekend. “De vakleerkrachten en de leerlingen waren meteen enthousiast om er voor onze basisschool werk van te maken.”

Na de productie en de opbouw ervan, verhuisde het huzarenstukje naar de basisschool. “En of het resultaat mag gezien worden. Een dikke pluim en vooral een welgemeende ‘dankjewel’ aan onze collega’s en leerlingen uit kOsh secundair”, glundert Jill Houtmeyers. “Een sterk staaltje van samenwerking tussen het basisonderwijs en het secundair onderwijs.”

De raket paste maar net in het atelier.© RR

Met het oog op transport werd de raket ondertussen gedemonteerd. “De constructie wordt straks opnieuw in elkaar gevezen en daarna grondig versierd zodat we er tijdens het schoolfeest echt mee kunnen uitpakken”, klinkt het. (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners