Een oude schuur uit de IJzertijd in het Lindepaviljoen.© Toerisme Zoersel/RLDV

Archeologiedagen in Lindepaviljoen

Zoersel -

Op 26, 27 en 28 mei vinden de archeologiedagen weer plaats. Vrijdag wordt daarbij speciaal op de scholen gemikt. Ook in het Lindepaviljoen in Zoersel valt heel wat te beleven.

Kristin Matthyssen

De tentoonstelling “De Boer ... hij ploegde voort” in het Lindepaviljoen is speciaal voor het jonge volkje voorzien van interactieve speelelementen. Touchscreens met de mascottes Warre en Lotte leiden je door het museum. Kinderen kunnen bijvoorbeeld de palen van een ijzertijdboerderij in het juiste plaatsen of op speurtocht gaan in de archeologenzandbak.

Mascotte Warre© rr

Speciaal voor de archeologiedagen krijgen bezoekertjes ook de kans om uitgezeefde vondsten van een echte archeologische opgraving mee te sorteren aan de workshoptafel.

Zaterdag krijg je de kans om de rondleiding “De archeoloog... hij vertelt het voort” door BAAC Vlaanderen te volgen. Ze vertelt onder meer over de vroegere opgravingen en vondsten aan Graffendonk en de huidige bibliotheeksite. Heel wat archeologische vondsten komen aan bod met maquettes (zie foto), videobeelden en beeldschermen. Ook de Grimon-vondsten uit Pulle die onlangs nog in het nieuws kwamen, komen in de tentoonstelling voor.

© Toerisme Zoersel/RLDV

Toerisme Zoersel en Erfgoed Voorkempen focussen op archeologiefanaten maar ook op gezinnen met kinderen, die hun kroost kunnen laten kennismaken met vondsten uit het verre verleden.

PRAKTISCHE INFO

Lindepaviljoen, Oostmallebaan, Zoersel, Bezoek “De boer… hij ploegde voort” en workshoptafel

Zaterdag 27 mei van 10u tot 17u

Zondag 28 mei van 10u tot 17u

Rondleiding “De archeoloog… hij vertelt het voort”

Zaterdag 27 mei van 11u tot 11.45u

Zaterdag 27 mei van 14u tot 14.45

Op www.archeologiedagen.be vind je alle activiteiten.

Inschrijven voor de rondleiding kan via de website www.rldv.be, naar agenda surfen waar de archeologiedagen op te vinden zijn. De organisatie is in handen van Toerisme Zoersel vzw en Erfgoed Voorkempen, met de hulp van het Provinciaal Archeologisch Depot Antwerpen en BAAC Vlaanderen.

Mascotte Lotte© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners