Fietser die op weg zijn in de buurt van de Hoogmolenbrug, krabben zich ongetwijfeld in het haar wanneer ze deze wegwijzer tegenkomen. Gaat deze weg echt naar … Veurne?© RR

Fietsers moeten wel erg ver omrijden aan wegenwerf Hoogmolenbrug in Schoten: links naar Antwerpen, rechts naar … Veurne

Schoten/Deurne -

Fietsers die ter hoogte van de Hoogmolenbrug en het Albertkanaal op alweer een nieuwe wegenwerf stoten, lijken wel erg ver omgeleid. 154 km of acht uur trappen om precies te zijn. Zover ligt het West-Vlaamse Veurne van Schoten verwijderd.

jaa

Het gaat hier natuurlijk om een vergissing van de aannemer die werd opgemerkt door fietser Johan Brouwers. Deze laatste koos gelukkig een kortere route en kwam, zoals de bedoeling was, uit in Deurne, net aan de overkant van het kanaal.

De werken langs het Albertkanaal duren al een hele poos en zullen nog tot het begin van deze zomer voor hinder zorgen. Zolang blijft de Metropoolstraat nog afgesloten voor auto- en vrachtverkeer.

De omleidingen ter hoogte van het Albertkanaal en de afgesloten Metropoolstraat en Hoogmolendijk.© De Vlaamse Waterweg

Werken Hoogmolendijk

De werkzaamheden aan de wat verder naar het centrum van Schoten gelegen Hoogmolendijk verlopen volgens schema. De volgende stap is het plaatsen van ondergrondse wachtbuizen voor verkeerslichten aan het kruispunt Hoogmolendijk-Wijnegembaan. De aannemer moet daarvoor sleuven graven dwars over de rijbaan. De hinder voor het doorgaand verkeer blijft gelukkig beperkt, al is het kruispunt nu weer even afgesloten. Woensdag 24 mei gaat het terug open.

De (Korte) Braamstraat is al sinds half april opnieuw open voor alle verkeer, in beide richtingen. Fietsers kunnen vlot van de Metropoolstraat via de nieuwe Hoogmolenbrug naar de Papenaardekenstraat trappen. Het verkeer kan het kanaal altijd oversteken via het bruggetje aan sluis 10 (ter hoogte van de Wijnegembaan/Sluizenstraat) of via brug 14 aan de Villerslei. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Uitgelicht