Rolstoelgebruiker moet acht weken via trap naar boven kruipen vanwege defecte lift: “Weet niet of ik aan het zweten of huilen ben”© Tiktok

Rolstoelgebruiker moet acht weken via trap naar boven kruipen vanwege defecte lift: “Weet niet of ik aan het zweten of huilen ben”

RJ, een rolstoelgebruiker uit de Canadese stad Halifax, zit sinds deze week in een erg vervelende situatie. De lift van zijn appartementsblok is maar liefst acht weken buiten gebruik, waardoor de man noodgedwongen de trap moet nemen. En dat verloopt verre van eenvoudig, getuige video’s die hij dagelijks op zijn Tiktok-account plaatst.

In totaal moet RJ telkens 48 trappen naar boven kruipen om in zijn appartement te geraken. “Dit is de kant van een handicap waar we niet vaak over praten”, aldus RJ. “Wat moeten we doen als we ergens naartoe moeten? Dit dus: je past je aan, en vaak is dat niet zo erg. Als ik me bijvoorbeeld aanpas om naar een restaurant te gaan en er zijn drie trappen, is dat niet zo moeilijk. Maar 48 trappen zijn dat wel.”

Door dagelijks een video te posten van zijn situatie, wil hij de problemen bij mensen met een beperking extra onder de aandacht brengen. “Ik heb eindelijk de derde verdieping bereikt. Ik weet niet of ik aan het zweten of huilen ben”, klinkt het nog op het einde van de video.

BEKIJK OOK

Gemeenteraadslid moet uit rolstoel klimmen voor debat: “Ik voelde me als een circusaap”

Vrouw met handicap moet uit vliegtuig kruipen nadat personeel weigert speciale rolstoel te geven: “Tenzij ze bijbetaalt”

Straffe vondst: drugshond ontdekt 13 kilogram cocaïne in rolstoel van reiziger

(kmlo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER