FT Antwerpen-speler Soufian El Fakiri met de actie voorbij Matteo Cordier. (archief)© GOYVAERTS

FT Antwerpen plaatst zich (nog) niet voor finale play-offs na nederlaag tegen FT Charleroi: “We voelen ons bestolen”

FT Antwerpen heeft zijn finaleticket (nog) niet beet. Nadat de Sinjoren de heenwedstrijd met 6-2 hadden gewonnen tegen FT Charleroi, gingen ze er nu onderuit na verlengingen en strafschoppen. Niet zozeer het verlies op zich, maar vooral de scheidsrechter was het onderwerp van frustratie bij Ahmed Sababti en co. “We hebben het gevoel bestolen te zijn”, aldus Sababti.

Marcel Bernaerts

De wedstrijd tussen FT Charleroi en FT Antwerpen was er één op het scherp van de snee, waarin beide teams op hun eigen manier – Antwerpen vanuit de omschakeling, Charleroi met de doelman als vijfde veldspeler – de wedstrijd naar hun hand probeerden te zetten. Met nog zes minuten op de klok, knalde Khalid Moussaoui de Sinjoren naar 2-3. De volledige Antwerpen-aanhang juichte uitbundig, maar tot grote frustratie valideerden de scheidsrechters het doelpunt niet.

“Dit voelt heel zuur”, vertelt aanvoerder Ahmed Sababti. “Het was een wedstrijd waarin beide teams elkaar waard waren en waarin elk detail beslissend kon zijn. Wel, dat was zo’n beslissend moment. Een terecht doelpunt werd ons ontnomen. Bij een 2-3-voorsprong zou Charleroi risico’s moeten zijn gaan nemen, waardoor wij zeker voldoende kansen zouden hebben gekregen om de klus te klaren vanuit de omschakeling. Nu moesten we zelf ook opzoek gaan naar de beslissende treffer. Het frustrerende: dit is ons ook al eens overkomen op Anderlecht, met diezelfde scheidsrechter in een hoofdrol. Dit zou nooit mogen gebeuren en al zeker niet in de beslissende fase van een halve finale.”

Nu moet FT Antwerpen de hoofden zo snel mogelijk leegmaken en zich opmaken voor een beslissende derde partij. “We kunnen de klok inderdaad niet terugdraaien en moeten er voor zorgen dat we maandag (vanavond, red.) fysiek en mentaal klaar zijn om de klus te klaren. Ik verwacht niet dat er veel mentaal oplapwerk zal zijn, want we werden tenslotte niet overspeeld, waren op zijn minst de evenknie van Charleroi en kenden enkel pech bij de penalty’s”, blikt Sababti zelfzeker vooruit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sport uit de regio