© rr

Fietsstraat wordt fietszone

Ranst -

De nieuwe politieke beweging P.I.T. stuurt een nieuwsbrief rond in verband met een veranderende verkeerssituatie die er zit aan te komen in het centrum van Ranst.

Deze maand heeft het schepencollege beslist om enkelrichtingsverkeer in te richten in het centrum van Ranst. Zowel de Gasthuisstraat als de Lievevrouwestraat zal enkelrichting worden. In de Gasthuisstraat zal enkel in de richting van de kerk kunnen gereden worden terwijl de Lievevrouwestraat enkel in de richting van de lichten toegankelijk zal zijn met de wagen.

© rr

Samen met deze ingreep staat op de gemeenteraad van 22 mei ook de invoering van een fietszone gepland. Dit is een nieuwe naam voor een fietsstraat die zich over meerdere straten uitstrekt. De regels van een fietsstraat zullen hier ook gelden waardoor je met een auto hier over de volledige afstand achter fietsers zal moeten blijven.

Een fietsstraat is een straat waar fietsers voorrang hebben en auto’s te gast zijn. Om de term meer in lijn te brengen met internationale standaarden en regelgeving, is besloten om de term “fietsstraat” te vervangen door “fietszone”.

“Als oppositiepartij vinden we het belangrijk om jullie als burgers goed te informeren over deze wijziging”, klinkt het bij P.I.T. daags voor de gemeenteraad.

 kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners