De dames van Dragons waren ontroostbaar na de verloren shoot-outs tegen Gantoise.© koen fasseur

Dragons grijpt naast titel na bloedstollende slotfase en shoot-outs: “Zo jammer dat we dit alsnog weggeven”

Weer geen titel voor de dames van Dragons in de Ere-afdeling van het hockey. Na de 1-2-overwinning op Gantoise, gingen Valerie Magis en co. in de terugwedstrijd van de finale onderuit met 1-2 na een ware thriller. In de daaropvolgende shoot-outs trok Dragons aan het kortste eind. “Zo jammer, want over de twee wedstrijden waren we gewoon het beste team”, aldus aanvoerder Magis.

Het vertrouwen bij Dragons was nochtans groot voor aanvang van de wedstrijd, zeker na de gewonnen heenwedstrijd op Gantoise. De wedstrijd kon ook niet beter beginnen voor Dragons. Een strafcorner werd door Valerie Magis op de Gentse doelvrouw geschoten, maar Abigail Raye was goed gevolgd en deed in de rebound de netten trillen. De wedstrijd bleef tot het einde van de derde periode gelijk opgaan. Met nog enkele minuten op de teller in die derde periode, maakte Ambre Ballengien de gelijkmaker. De stress begon toe te nemen bij Dragons en met nog twee en een halve minuut te gaan in de vierde periode zorgde Berta Bonastre voor de 2-1. Shoot-outs dus. Daarin kwam Gantoise meteen op 1-0, waarna aan beide kanten enkele missers volgden. Delphine Mariën bracht Dragons nog terug tot 1-1, maar na de 2-1 van Alix Gerniers miste de Uruguayaanse Manu Vilar Del Valle onfortuinlijk.

Aanvoerder Valerie Magis toonde zich bijzonder teleurgesteld. Vorig seizoen moest zij de finales tegen datzelfde Gantoise missen door een blessure en nu was ze zo dicht bij de titel. “Ik vind dat wij de zege meer verdienden”, meent Magis. “Zo jammer dat we het nog hebben weggegeven. Dit hadden we altijd moeten winnen. Over de twee wedstrijden gezien, waren we gewoon het beste team.”

De 18-jarige Brasschaatse doelvrouw Maïté Bussels kon het allemaal een beetje relativeren. “Dit is mijn eerste seizoen bij Dragons. Wat een seizoen was dit. Europees boekten we een prachtig resultaat en nu speelden we de finale van de competitie. De sfeer en de ambiance op deze club is absoluut fantastisch. Voor de oudere speelsters is dit natuurlijk balen, voor de derde keer op een rij de finale verliezen tegen Gantoise. Dat komt hard aan. Maar ik kijk nu al vooruit. Volgend seizoen kunnen we er met ongeveer hetzelfde team tegenaan.” (jbs)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sport