Een tweede titel op rij zit er dit seizoen voor de Mechelaars spijtig genoeg niet in.© Jan Brys

Speler-coach William Wittevrongel van Racing Mechelen: “Titel zat er niet in, Moeskroen was dit jaar sterker”

RC Mechelen is er niet in geslaagd om voor het tweede jaar op rij de titel te pakken. Het verloor de laatste en allesbeslissende wedstrijd in en tegen Moeskroen met 17-9. Speler-coach William Wittevrongel kon zich verzoenen met de tweede plaats in de eindrangschikking, al had de club de titel van vorig seizoen graag nog verlengd.

Moeskroen had er zaterdagavond duidelijk zin in. In de eerste periode schoot het meteen naar 5-2. Halfweg stonden de zware 8-2-cijfers op het bord. Toen al leek de partij gespeeld. Maar RC Mechelen probeerde en kon nog terugkomen tot 17-9. Sven Publie was met drie treffers de beste schutter bij de Mechelaars. Vlady Dulin nam twee doelpunten voor zijn rekening. De overige goals kwamen van Arsenii Zelyk, Zsombor Horvath, Junior Verschuren en Sammy Claes die elk één keer raak troffen.

“Moeskroen was dit jaar gewoon sterker dan wij”, beseft William Wittevrongel, speler-trainer van RC Mechelen. “Ook in de reguliere competitie klopten ze ons twee keer met een ruim verschil. Wij begonnen de competitie met als doel een plek in de top 5, en de daarbij horende play-offs. Maar we zagen enkele spelmakers vertrekken. Ook coach Maarten De Bolster ging weg. Die omstandigheden in acht genomen vind ik dat wij een goed seizoen hebben gedraaid. We hebben ons zelfs overtroffen en dat is voornamelijk te danken aan de meer ervaren spelers die hun verantwoordelijkheid hebben opgenomen.”

Wittevrongel kreeg aan het begin van dit seizoen de vraag of hij geen speler-coach wilde worden. “Ik heb toen toegezegd, om de club uit de nood te helpen. Maar het is zeer zwaar, je kan dat niet allebei goed doen. Ik ga nu met alle spelers individueel een gesprek voeren en naar hun plannen polsen. Ik weet zelf nog niet goed wat ik ga doen. Dat zal een beetje afhangen van de ploeg die er na het tussenseizoen zal staan”, zegt William Wittevrongel.

De club wil volgend seizoen alvast doorgaan op dit elan en dat betekent dat er meer en meer op de eigen jeugd wordt ingezet. Er zijn nu 14 -17-jarigen die al eens een kans krijgen. Want in tegenstelling tot kampioen Moeskroen kan Mechelen geen dure spelers aantrekken.

(jbs)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sport