Ploegafgevaardige Luc Verlinden werd voor de partij gehuldigd na 24 jaar trouwe dienst.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Droomstart Rupel Boom levert maar een puntje op: “3-3 tegen Heist is toch niet slecht”

Rupel Boom wist al enkele weken dat het zou degraderen maar in zijn laatste wedstrijd tegen Heist stond het op een zucht van een overwinning. Pas in blessuretijd vloog de 3-3 voorbij doelman Laverge. “Het verliep positief tegen Heist”, aldus T1 Nicaise.

geert Fierens, Dries Van Thielen

Ploegafgevaardigde Luc Verlinden was voor 24 jaar trouwe dienst op zijn 84ste nog maar net gehuldigd of de Boomse aanhang mocht in een mum van tijd al twee keer juichen. Na zeven minuten leidden de Steenbakkers met 2-0. Aanvoerder Bliek opende al snel de score en de kwieke Bah kopte de 2-0 binnen. “We wilden op een mooie manier afscheid nemen van eerste nationale”, gaat Kevin Nicaise verder. “We wisten dat we naar 2de afdeling zouden zakken. Gelukkig startten we heel efficiënt aan de match. En wat meer is: die tweede goal kwam er na een stilstaande fase! Dat is nog maar de tweede of derde goal dit seizoen die we op die manier konden binnen tikken.” Toen leek Rupel Boom op weg naar een vlotte zege. Iets wat men dit seizoen niet echt gewend was en de laatste overwinning dateerde al van 25 februari toen er in Mandel United met 1-2 gewonnen.

Na de rust bouwde blauw-wit zijn voorsprong weer verder uit. Het was opnieuw Bah, deze keer op aangeven van Lukebakio die raak kopte en de 3-1 maakte. Maar toch gaven de Steenbakkers de drie punten nog uit handen. In het laatste kwartier kwam Heist terug tot 3-3. Ondanks enkele puike reddingen van keeper Laverge. “Tja, over het algemeen zijn we best tevreden. We wilden op een mooie manier afscheid nemen van 1ste nationale, en als je 3-3 gelijkspeelt tegen Heist, dan kan je toch alleen maar tevreden zijn. En dat we hen laten terugkeren? Dat is zowat het verhaal van dit seizoen.”

Bij Boom hadden ze in het absolute slot ook het nodige geluk dat de knal van Jannes tegen de onderkant van de lat ging en niet over de lijn rolde, al zagen ze dat anders bij de Heistse spelers.

Volgend seizoen

En zo eindigde een lange en moeilijke competitie voor RupelBoom op een gelijkspel. Na vijf seizoenen in eerste nationale degradeert de club naar tweede afdeling. Bij Rupel Boom zijn ze alvast bezig met schoon schip te maken en deze week maakte de club bekend dat 13 spelers stoppen bij Boom, waaronder aanvoerder Bliek, Lukebakio, Vervoort en coach Kevin Nicaise. “Wat ik volgend seizoen ga doen? Nog geen idee, er zijn al enkele contacten, we zien wel.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen