Kristiaan Haagen (archief): “Omwille van de combinatie met het werk zet ik nu de stap richting Lille.”© Mpics

Kristiaan Haagen over afscheid bij Dessel: “Nooit een grijs seizoen gespeeld”

Dessel Sport kon op de laatste speeldag bij Patro Maasmechelen nog scherprechter spelen in het titeldebat. In de eerste periode hield groen-wit nog stand, maar na rust kroonde de thuisploeg zich tot kampioen.

Erwin Vandenbergh

De sportieve belangen bij kampioen-in-spe Patro Maasmechelen waren groot, terwijl er bij Dessel Sport nog maar weinig op het spel stond. De Desselaars konden dus vrij voetballen. “Patro begon sterk aan de wedstrijd”, weet Kristiaan Haagen. “Ze bestookten ons met hoekschoppen en vrije trappen, maar eigenlijk leverde dat offensief weinig kansen op. We overleefden vrij makkelijk en trokken met een goed gevoel naar de kleedkamers. Maar al snel na de pauze was het twee keer raak. Patro is een ploeg die heel veel kracht uitstraalt en die beschikt over twee snelle flanken. Dat gaat volgens mij ook de manier zijn waarop ze volgend seizoen gaan spelen.”

Na een slopend jaar zit het seizoen er nu op voor Dessel. “Na een onverwacht boerenjaar vorig seizoen zagen we dit seizoen de beloftenploegen uit de hogere reeksen instromen waardoor er plots meer wedstrijden moesten gespeeld worden. In het tussenseizoen kenden we slechts drie weken rust en moesten we zelfs midweekmatchen afwerken. Dat wreekte zich uiteindelijk ook in een aantal blessures. Pas in de periode rond maart begonnen we terug op sterkte te komen en dat is ook de fase in de competitie geweest waarin we ons van het behoud konden verzekeren. Maar als kleinere ploeg blijft het moeilijk om concurrentieel te zijn tussen al die semi-profclubs. Door onze gemiste start is de veertiende plaats uiteindelijk het hoogst haalbare gebleken.”

Haagen werkte in Patro ook zijn laatste match in het Desselse shirt af. Hij verkast volgend seizoen naar Lille. “Ik was een vijftal jaren bij Dessel, maar corona was natuurlijk een spelbreker. Hoe dan ook blik ik terug op een mooie periode bij een club die de familiale waarden hoog in het vaandel draagt. Afgezet tegen die andere ploegen in eerste nationale straalt Dessel echt wel die warme sfeer uit. Bovendien heb ik het gevoel dat er in Dessel ook altijd iets te beleven is. De meeste jaren heb ik hier met het team altijd bovenaan meegedraaid en twee seizoenen heb ik geknokt tegen degradatie. Dat bedoel ik net: in Dessel beleef je nooit een grijs seizoen. Omwille van de combinatie met het werk zet ik nu de stap richting Lille en hoop daar een nieuw avontuur tegemoet te gaan”, besluit Haagen.

MEER OVER KFC Dessel Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL