Een kersvers viergeslacht op de kermis, van links naar rechts moemoe Madeleine Van Assche (83), dan dochter/oma Christel Verlinden (56) met Odette (1,5, het dochtertje van haar zoon), en rechts dochter Astrid Bastiaens (29) met de vier weken oude baby Liene.© kma

Jaarmarkt Pulle schiet van drie kramen ineens naar veertig plus, iedereen tevreden

Pulle -

De kermisjaarmarkt in Pulle telde zondag ruim veertig kramen. Wat een verschil met de voorgaande jaren, toen de jaarmarkt een beetje een lachertje was geworden met twee of drie kramen. Dankzij de zon kwam er ook veel volk flaneren.

Er was aangekondigd dat de jaarmarkt in Pulle zou worden gereanimeerd en daar was geen woord van gelogen. De kraampjes reikten van café Het Anker in de Torenstraat tot helemaal aan De Griffel in de Dorpsstraat. Zelfs rechts komende uit de Dorpsstraat, richting ’t Steupke, stonden nog enkele kramen.

De caféterrassen van De Lelie en Het Anker die voor livemuziek zorgden zaten goed vol. Bij Het Anker genoot een kersvers viergeslacht van de muziek van Marching Band Pulle. Moemoe Madeleine Van Assche (83), dan dochter/oma Christel Verlinden (56) met Odette (1,5 jaar, het dochtertje van haar zoon), en dochter Astrid Bastiaens (29) met de vier weken oude baby Liene. De kindjes zullen later wellicht wel naar de vrije basisschool Impuls gaan in Pulle, waar oma Christel directeur is.

Maria Van Gorp met haar dochter Wiske in Ballenkraam Surkol.© kma

Liene was met haar vier weken waarschijnlijk de jongste marktgangster, maar de oudste kermiskraamster is zonder twijfel Maria Van Gorp (87) van Ballenkraam Surkol uit Vorselaar. Zij staat al zeker vijftig jaar op Pulle-kermis, schat ook Maria’s dochter Wiske (55), die haar moeder kwam helpen. Het zit in hun genen, want Maria blijkt de zus van Betsy Van Gorp (86) van vliegmolen Apollo; die altijd op de kermis in Pulderbos staat. Volgens Maria zal Betsy er deze zomer zeker weer van de partij zijn. Vroeger stond Maria met haar man met een rups op de kermis.

© kma

Maria Van Gorp en dochter Wiske in Ballenkraam Surkol. Maria is een zus van Betsy van de vliegertjes op de kermis in Pulderbos.© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

 kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners