© ATV

Dan toch niet onklopbaar: ondermaats Antwerp gaat ten onder in Brugge

Geen 12 op 12 voor Royal Antwerp FC dat op het veld van eeuwige rivaal Club Brugge tegen een 2-0-nederlaag aanliep. Voormalig Union-middenvelder Casper Nielsen deed de Great Old de das om met twee kort op elkaar volgende goals na de rust. Antwerp creëerde veel te weinig om met minstens een punt naar de Bosuil terug te keren. Het Stamnummer 1 blijft na het gelijkspel tussen Union en Genk later op de dag wel aan de leiding en kan volgende week zelfs kampioen worden.

Diederik Geypen

LEES OOK. Titelmatch op de Bosuil: winnen tegen Union en Antwerp is kampioen

Mark van Bommel refereerde vrijdag op zijn persbabbel naar de drie boeiende wedstrijden die we in deze Play-offs al van zijn ploeg te zien kregen. In dat rijtje paste de eerste helft tussen Club en Antwerp allerminst. Daarvoor was de aanpak van beide teams te voorzichtig, met veel slordigheden en nauwelijks doelkansen.

De thuisploeg wilde in de beginfase nochtans werk maken van het eerste puntengewin in de nacompetitie. Rits werd het straatje ingestuurd door Vanaken. Butez reageerde attent om zijn ploeg van een vroege achterstand te behoeden. Op het kwartier trapte Sylla nog eens over. Daar moesten we het mee stellen voor langere tijd.

Minuut 27

Het eerste doelgevaar van de bezoekers volgde pas in minuut 27. Stengs legde uitstekend af. Janssen probeerde Mignolet in de korte hoek te verrassen, maar trapt over. Vanaf dan nam Antwerp het commando wel over. Stengs, die in de basis bleef staan ten koste van Keita, kreeg zijn ploeg aan het voetballen door het leer achterin te komen opvragen. Kansen kwamen daar echter niet uit voort.

LEES OOK. ONS OORDEEL. Niemand kon het verschil maken bij Antwerp, dat twee buizen telt

© Isosport

Vrijgelaten Nielsen

De match had een goal nodig om open te breken en die volgde vroeg in de tweede helft. Meijer legde goed terug tot bij de ingevallen Nielsen, die met een verwoestende uithaal, en weliswaar ongehinderd, Butez te grazen nam.

Van Bommel greep in met een driedubbele wissel, maar nog voor die kon renderen, stond de 2-0 al op het bord. Opnieuw Nielsen, en opnieuw vrijgelaten, rondde een splijtende opening van Vermant af. De man die vorig jaar met Union naast de landstitel greep, benadrukte met het vingertje naar beneden dat de drie punten vandaag in Brugge zouden blijven.

Blessure De Laet

Een dubbele achterstand ophalen zoals vorige week, en eerder dit seizoen op Jan Breydel, zat er deze keer niet in voor de Great Old. Kerk mikte de mogelijkheid die de hoop kon doen opflakkeren naast. De wederoptredende De Laet moest in het slot nog met een nieuwe blessure, en met de tranen in de ogen, naar de kant. Zijn seizoen zit er mogelijk op.

Toch nog een ferme opsteker later op de dag: Genk-Union eindigde op 1-1, waardoor Antwerp aan de leiding blijft. Volgende week op de Bosuil winnen tegen Union en de titel is binnen.

LEES OOK:

VIDEO. Lang na opstootje met Alderweireld: “Toby wou stoer doen, hij was een kleine baby”

REACTIES. Butez: “Voor een 9 op 12 hadden we vooraf nog altijd getekend”

COMMENTAAR. “Op het tandvlees of op karakter? Antwerp staat op één zege van de titel en kan het seizoen eigenhandig ‘inkorten’”

© BELGA