© NurPhoto via Getty Images

Kempense WK-leider Jago Geerts breekt pols tijdens GP Frankrijk en is minstens een maand buiten strijd

Jago Geerts heeft zaterdag bij een val in de kwalificaties voor de Grote Prijs motorcross van Frankrijk, de zevende WK-manche van het seizoen, zijn linkerpols gebroken. Zijn team Yamaha maakte het nieuws bekend. De 23-jarige Kempenaar staat aan kop in de WK-tussenstand van de MX2-categorie.

Bron: BELGA

Geerts kwam op het circuit van Villars-sous-Écot tijdens de eerste kwalificatieronde ten val bij de steilste afdaling. Hij vloog over zijn stuur, maar keerde op eigen kracht terug naar de paddock. Daar voelde hij hevige pijn aan de linkerpols. Onderzoek in het medisch centrum ter plaatse bevestigde een breuk.

Onze landgenoot keert nu terug naar België. Maandag volgt verder onderzoek en mogelijk een operatie. Hij zou minstens een maand buiten strijd zijn. Hij lijkt de komende weken zo ook de Grote Prijzen in Letland (4 juni) en Duitsland (11 juni) te moeten missen.

Jago Geerts (319 punten) heeft na zes Grote Prijzen een voorsprong van 48 punten op de Italiaan Andrea Adamo (271), zijn dichtste achtervolger. Hij won dit jaar de manches in Patagonië, Sardinië, Portugal en Spanje.

De zege in de kwalificaties in Frankrijk was voor de Nederlander Kay de Wolf (Husqvarna), de derde in de WK-tussenstand. Hij bleef de Fransman Thibault Benistant (Yamaha) en onze landgenoot Liam Everts (KTM) voor. Lucas Coenen (Husqvarna) werd achtste, zijn broer Sacha (KTM) 31ste.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Motorcross