Antwerpenaar gaat viraal na selfie met José Mourinho en overijverige veiligheidsagent: “Mourinho lijkt me wel een chille gast”

Donderdag 18 mei is een dag die Junior Vertongen niet snel meer zal vergeten. De 22-jarige Antwerpenaar wou een selfie nemen met de wereldberoemde voetbaltrainer José Mourinho, al was dat niet helemaal naar de zin van een overijverige veiligheidsagent. Maar ‘The Special One’ -Mourinho’s bijnaam door zijn eigenzinnige karakter- suste de agent en ging in op het verzoek. Vertongens neef legde het vast op video en die gaat nu viraal. “Ik werd wat afgeschrikt door zijn strakke blik, maar Mourinho lijkt me een chille gast”, aldus Vertongen, die ook een link heeft met voetbalclub Beerschot.

Hannes Van Gael

“De security vroeg om mijn hand weg te doen, maar Mourinho zegt: ‘Nee, nee, don’t worry.’ Sympathieke man.” Deze tweet stuurde Junior Vertongen donderdagnacht de wereld in na zijn korte ontmoeting met José Mourinho en de video werd meteen opgepikt en gedeeld door tientallen mensen. Het bereik van de video ging al snel over een miljoen views. “Ook het populaire voetbalmedium 433 (63,5 miljoen volgers op Instagram, red.) vroeg of het mijn video mocht gebruiken”, aldus Vertongen, die gebeten is door de voetbalmicrobe.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zijn ontmoeting met de Portugese coach berustte op toeval. Dubbel toeval zelfs. “Ik zou niet naar die wedstrijd gaan, maar mijn neef bleef maar aandringen om mee te gaan. Na de wedstrijd drukte ik op een verkeerde knop in de lift en stonden we naast de spelersbus van AS Roma. Ik moest en zou er blijven wachten om topspelers als Paulo Dybala en Tammy Abraham op te wachten. En Mourinho natuurlijk. Daar móést ik gewoon een foto van hebben. Ik ben een fan van Real Madrid en wat hij voor de club betekend heeft...”, stak Vertongen zijn bewondering voor ‘The Special One’ niet weg.

Mourinho, die soms nors overkomt en zwaar kan uithalen naar journalisten of collega-trainers, liet een goede indruk na op Vertongen. “Eerst werd ik wat afgeschrikt door zijn strakke blik. Daarnaast ben ik al enkele selfies met topvoetballers misgelopen en dus raapte ik al mijn moed bij elkaar. En Mourinho stelde me meteen op mijn gemak. De veiligheidsagent hield me tegen toen ik mijn arm om Mourinho’s schouder wou leggen. Hij zei dat het wel oké was en pakte mij daarna zelf vast. Het lijkt me wel een chille gast.”

De selfie.

Naast zijn liefde voor voetbal heeft Vertongen ook een passie voor sociale media. Zo begon hij in februari als social media-host bij tweedeklasser Beerschot en maakt hij content voor de sociale mediakanalen van de collega’s van onze zusterkrant Het Nieuwsblad. “Op wedstrijddagen neem ik de fans van Beerschot mee achter de schermen en probeer ik hen het gevoel te geven alsof ze er zelf bij zijn. Al weet ik niet of ik volgend seizoen nog voor Beerschot werk. Als er een kans komt om bij een eersteklasser aan de slag te gaan, zal ik die niet laten liggen. Mijn droom is om ooit voor een grote club te werken in Engeland of Spanje.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Europa League