© EPA-EFE

Na het supportersgeweld in de Conference League: fans AZ niet welkom bij wedstrijd in Nijmegen

Nijmegen laat bij de wedstrijd van NEC tegen AZ zondag geen supporters van de club uit Alkmaar toe. De Nederlandse gemeente laat weten dat daartoe is besloten vanwege de ongeregeldheden donderdag in het stadion bij de Conference League-wedstrijd van AZ tegen West Ham United.

Bron: BELGA

“Omdat er op deze korte termijn nog geen vervolging mogelijk is geweest van supporters die zich tijdens die wedstrijd hebben misdragen, er geen duidelijkheid is over de intenties van deze supporters en deze supporters ook af zouden kunnen reizen naar Nijmegen voor de wedstrijd tegen NEC, heeft de burgemeester in samenspraak met het Openbaar Ministerie en de politie besloten geen AZ-supporters toe te laten”, meldt de gemeente.

LEES OOK. AZ-hooligans bestormen West Ham-vak, familie van spelers belaagd: “Het zijn gewoon dwazen”

Supporters van AZ bestormden donderdag de hoofdtribune van het AFAS Stadion. Daar zochten ze de confrontatie met fans van West Ham United. Dat gebeurde direct na afloop van het duel tussen de twee clubs in de halve finale van de Conference League. AZ verloor met 0-1 en liep daardoor de finale mis.

De fans zaten achter het doel van AZ en braken door een hek. Daarna renden ze naar de Britse fans die juichten omdat hun club de finale had gehaald. Er werden flink wat klappen uitgedeeld. Enkele spelers van West Ham, onder wie aanvoerder Declan Rice, sprongen over de boarding om hun supporters te helpen.

Politie en stewards waren vrij snel ter plaatse om verdere escalatie te voorkomen. Na een kleine tien minuten keerde de rust in het stadion terug.

De beelden van de incidenten:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Conference League