Thomas Detry© EPA-EFE

Thomas Detry en Thomas Pieters halen nipt de cut op PGA Championship in New York

Zowel Thomas Detry als Thomas Pieters hebben met een gedeelde 59e plaats hun ticket beet voor de eindfase op het PGA Championship (PGA Tour/18 miljoen dollar), dat plaatsvindt op de Oak Hill East golfbaan in het Amerikaanse Rochester, New York.

Jeroen De PauwBron: BELGA

Detry, die met een openingsronde van 74 slagen dag één afsloot op een gedeelde 73e plaats, deed op dag twee met drie bogeys en twee birdies aanzienlijk beter. Zo maakte de 30-jarige Brusselaar veertien plaatsen winst wat volstond om door te stoten bij de laatste 76 spelers die strijden om de eindzege. 

Thomas Pieters.© Getty Images via AFP

Voor Thomas Pieters ging het met een ronde van 76 slagen de andere richting uit. De nummer 53 op de wereldgolfranglijst, die na dag één met een ronde van 69 slagen op een gedeelde tiende plaats stond, nam nochtans een fraaie start. Met twee birdies op de holes drie en vier klom hij naar de tweede plaats. Vanaf de zesde hole liep het echter fout. Met zes bogeys, een dubbele bogey, waartussen er nog een birdie viel, kwam de zesvoudige European Tourwinnaar niet verder dan een ronde van 76 slagen. 

Met een score van 145 slagen tellen Detry en Pieters tien slagen meer dan de Noor Viktor Hovland, de Canadees Corey Conners en de Amerikaan Scottie Scheffler, de nummer twee van de wereld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten