Van links naar rechts: ondervoorzitter Benny Hoebregs, Dennis Peeters, Fabian Morren, erevoorzitter Vic Keersmaekers en oud-voorzitter Fons Backx.© Dries Van Thielen

Nieuwe voorzitter brengt clickbaitsite als shirtsponsor mee naar ASV Geel: “Uit clubliefde de stap gezet, want ik ben al 30 jaar supporter”

Het was al enkele weken een publiek geheim in Geel (en de nabije omstreken) maar voorzitter Benny Hoebregs zet een stap opzij en wordt ondervoorzitter van De Zotten. Fabian Morren, zaakvoerder bij Rabona BVBA en gekend van clickbaitsite Voetbal24, is zijn opvolger. “Ik ben al 30 jaar supporter. Dus het is een hele eer om hier nu als voorzitter te staan”, laat Morren optekenen. Voetbal24 wordt volgend seizoen ook de nieuwe shirtsponsor van ASV.

Dries Van Thielen, Marc Kempen

“Ik wist dat Benny al langer op zoek was naar een opvolger uit de buurt om de lokale verankering te verzekeren”, vertelt Morren. “Uit clubliefde heb ik de stap gezet, want ik ben ook al 30 jaar supporter van ASV Geel. Mijn grootste doel is om ervoor te zorgen dat Geel een stabiele club wordt en blijft, en dan zullen de sportieve successen wel volgen.”

Voetbal24 wordt shirtsponsor

Ook Morrens zakenpartner, Dennis Peeters, stapt mee in het sportieve verhaal bij ASV Geel. Peeters: “Volgend seizoen zal ook ons grootste product, Voetbal24 op de shirts van ASV Geel staan.”

De naam Voetbal24 zegt je misschien wel iets. De website staat bekend als online voetbalnieuwsmedium dat korte artikels publiceert met een hoog clickbaitgehalte. Titels als ‘Wow! Sexy Amy Sonck doet Instagram ontploffen’ lokken vooral via sociale media veel lezers. Recent kwam Voetbal24 nog in opspraak toen het de bedreigingen richting Toby Alderweireld op een misleidende manier bracht. “Daar zijn we te ver in gegaan en hebben we meteen ook rechtgezet”, klinkt het over voorval.

Hoebregs wordt ondervoorzitter

De komst van Morren en Peeters betekent ook dat er een einde komt aan het driejarig voorzitterschap van Truienaar Benny Hoebregs. “Ik heb van in het begin gezegd dat het mijn ambitie is om een lokale voorzitter aan te trekken. Al voelt het nu toch raar aan om geen voorzitter meer te zijn. Nu is het aan Fabian en Dennis en ik zal hen als ondervoorzitter blijven steunen.”

Hoebregs’ voorzitterschap verliep best met de nodige ups en downs: begonnen te midden van corona, spelers die onlangs loon moesten inleveren, … Maar er was ook de promotie naar de amateurreeksen. “En ik heb zondag echt afgezien toen we niet promoveerden naar 2de afdeling (ASV verloor met 6-1 op het veld van Voorde-Appelterre, red.). Maar wat mij het meeste bijblijft, staat los van het sportieve. Iedereen vindt het maar vanzelfsprekend dat de drank koud staat en de lichten branden. Maar daar zijn wel bijna 100 vrijwilligers voor in de weer. Eigenlijk zou iedereen eens voor een paar maanden voorzitter moeten worden”, besluit de kersverse ondervoorzitter.

MEER OVER ASV Geel

MEER OVER VOETBAL