© BFM

Burgemeester van Boechout over dodelijke aanrijding: “Niet het gebrek aan verlichting, maar drank en drugs zijn het kwaad”

Boechout -

“Niet de verlichting, maar drank en drugs zijn het kwaad”, zegt burgemeester Koen T’Sijen (Pro Boechout & Vremde) naar aanleiding van het dodelijke ongeval op de Borsbeeksesteenweg donderdagnacht in Boechout. De precieze omstandigheden van het ongeval blijven vooralsnog onduidelijk.

bar

LEES OOK. Man (38) uit Wijnegem overleden na aanrijding in Boechout: bestuurder onder invloed van drank en drugs

Op de plaats waar de aanrijding zich midden in de nacht voordeed, was de verlichting niet in werking. Het slachtoffer, een 38-jarige man uit Wijnegem, overleed ter plaatse. “We hebben in Boechout al jarenlang een regime dat ’s nachts een derde van de lichten dooft. In het raam van de besparingsmaatregelen is dat regime teruggeschroefd naar de helft van de lichten. Maar de omstandigheden waarin het ongeval zich voordeed, lijken weinig te maken te hebben met de verlichting”, verduidelijkt burgemeester T’Sijen.

De chauffeur die het ongeval veroorzaakte, bleek onder invloed van drank en drugs. “Er is nu nog een verkeerskundig onderzoek bezig, onder meer om te kunnen achterhalen waar het slachtoffer zich op het moment van de aanrijding bevond. Het opvallende is dat er geen paaltjes zijn geraakt die het fiets- en voetpad afscheiden van de rijbaan. Over de hele lengte zijn er reflecterende paaltjes aangebracht.”

Burgemeester Koen T’Sijen.© rr

“Afschuwelijk ongeval”

“De voorbije jaren hebben we er ook al verschillende ingrepen uitgevoerd om op deze ontsluitingsweg de snelheid te drukken. De maximumsnelheid werd teruggebracht van 70 naar 50 km per uur, ter hoogte van Capenberg werd een snelheidsmeter geïnstalleerd en ook de palen voor trajectcontrole staan klaar. Al denk ik dat in deze omstandigheden de trajectcontrole ook weinig zou hebben geholpen. Het is een zeer spijtig en afschuwelijk ongeval waar andermaal drank en drugs in het spel zijn. Dat is de échte ‘killer’.”

“Mocht uit het verkeersdeskundig onderzoek vooralsnog blijken dat er toch vraagtekens staan bij de verlichting, gaan we dit uiteraard opnemen met Fluvius. Maar andermaal, het lijkt dat de verlichting hier weinig of geen rol heeft gespeeld. Het is ook niet dat deze weg geboekstaafd staat als een gevaarlijke, ‘zwarte’ baan. Ik moet al heel diep graven in mijn geheugen om mij te herinneren wanneer hier nog een (zwaar) ongeval is gebeurd.”

© BFM

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen