© BELGA

“The Wall” is back: Vincent Vanasch verlaat Keulen en tekent voor drie seizoenen in eigen land bij Royal Orée

De nationale doelman van de Red Lions Vincent Vanasch (35) komt weer in België hockeyen. Vanasch verlaat Rot-Weiss Keulen en komt de komende drie seizoenen uit voor Royal Orée, een club uit Sint-Pieters-Woluwe.

Jeroen De PauwBron: BELGA

Vincent Vanasch, bijgenaamd The Wall, trekt na drie seizoenen de deur achter zich dicht bij Rot-Weiss Keulen, een topclub in de Duitse competitie. Hij trekt naar Royal Oréé. Dat maakte de Brusselse club zelf wereldkundig op Instagram.

De 35-jarige doelman wilde eigenlijk vorig seizoen al graag terugkeren naar de vaderlandse competitie. Een contract bij Beerschot lonkte, maar die ploeg zakte net dan uit de hoogste nationale divisie. Royal Orée - dit seizoen de nummer vijf - heeft nu meer geluk en weet Vanasch wel binnen te halen. Hij tekent er een contract van drie jaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook bij de Red Lions zet Vanasch het avontuur verder. In 2024 wil hij het Belgische doel verdedigen op de Olympische Spelen van Parijs, twee jaar later wil hij op het WK 2026 afzwaaien als international.

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Hockey