Aanvoerder Lotte Van Hoorick in duel met een speelster van Leeuw Brucom.© Geert Tresignie (GTG)

“Te gek voor woorden”: fout van arbitrage zorgt ervoor dat SC Mechelen (ondanks winst) niet promoveert

Voor SC Mechelen eindigt het seizoen op een wel hele valse noot. Vorige zondag wonnen de Mechelaars de kwartfinale van de interprovinciale eindronde tegen Leeuw Brucom met 2-4, wat de promotie opleverde. Maar de wedstrijd moest opnieuw gespeeld worden. De reden? De ref stond verlengingen toe en dat tegen de regels. Donderdag werd het 1-1 én waren de strafschoppen er teveel aan.

Geert Fierens

“Het is te gek voor woorden”, schudt coach Yarno De Meyer vol ongeloof het hoofd. “We speelden zondag 2-2 gelijk, er werd verlengd en we wonnen uiteindelijk met 2-4. We gingen ervan uit dat de promotie binnen was omdat we bij de laatste vier waren en er vier clubs promoveren. We dansten en we vierden.”

“Tot maandagmorgen een koude douche over ons heen viel. Leeuw Brucom had klacht ingediend omdat de ref had laten verlengen waar dat niet mocht”, gaat de coach verder. “Na negentig minuten hadden er direct strafschoppen moeten getrapt worden. Het strafste is dat de scheidsrechter voor de wedstrijd aan beide afgevaardigden meedeelde dat hij naar de bond had gebeld en hem werd gezegd dat bij een gelijke stand de match moest verlengd worden.”

“We kregen een affiche na de loting en daar stond ook dat bij gelijke stand na negentig minuten verlengingen en eventueel penalty’s zouden volgen. Maar dinsdag heeft de bond de klacht behandeld en kwamen ze tot de conclusie dat de ref het reglement had moeten toepassen en door te laten verlengen dit in strijd is met de regels. Kijk, ik heb nooit anders geweten dat in vrouwenvoetbal bekerwedstrijden die gelijk eindigen, vervolgd worden met strafschoppen. We verloren dit en vorig jaar de finale van de Beker van Antwerpen met penalty’s. En dan dit weer, je kan dit nauwelijks geloven maar toch is het echt gebeurd.”

Donderdag werd dan opnieuw de wedstrijd gespeeld. En ook die partij liep uit op strafschoppen. “Wij maakten in de tweede helft gelijk en de 1-1 vond ik een juiste uitslag. Met de strafschoppen ging het gelijk op. Brucom miste en wij konden de winnende scoren maar misten ook. Doelvrouw Yana Reichert pakte daarna een beslissende strafschop, wij liepen al naar haar toe. De ref blies het af, hij oordeelde dat onze keepster te vroeg vertrokken was! En je kan het al raden, we verloren dus met de penalty’s (5-4). Dit is een bizar en sterk verhaal, maar helaas kopen we er niks mee. Wij komen nu in de verliezersronde terecht, of we nog kunnen promoveren? Wie weet het.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen