Cappellen is dit seizoen de beste ploeg uit de 2de afdeling.© koen fasseur

Idriss Diawara schenkt Cappellen gevleide zege in kampioenenmatch tegen Lokeren-Temse

Cappellen kroonde zich tot beste ploeg in tweede nationale door met 0-1 te gaan winnen op het veld van die andere kampioen Lokeren-Temse. Idriss Diawara, die ook de afgelopen twee weken al de weg naar doel vond, scoorde na amper zeven minuten het enige doelpunt van de middag. “Fantastische afsluiter van een mooi seizoen”, aldus de goalgetter.

Na de vroege openingstreffer van Diawara moest Cappellen wel het initiatief aan de thuisploeg laten. “Ik kan niet zeggen dat de zege helemaal terecht is, maar misschien ook niet volledig onterecht. Het kon alle kanten uit”, lacht de matchwinnaar. “Het maakt trouwens ook niet uit of het nu verdiend of onverdiend was. Het is vooral een mooie afsluiter van een fantastisch seizoen.”

Diawara trof op Daknam al voor de derde week op rij raak. “Op het veld van Pepingen-Halle opende ik de score in onze promotiewedstrijd en vorige week tegen KV Mechelen U23 scoorde ik het enige doelpunt in de titelmatch. En dan moet je weten dat ik voordien misschien drie of vier jaar niet meer gescoord had. Al speelde ik toen ook wel meestal als linksachter, terwijl ik nu voorin sta.”

Diawara heeft zijn contract bij Cappellen nog niet verlengd. “Nadat ik vorig seizoen van de beloften van Lierse K ben overgekomen, was het in het begin serieus aanpassen, maar ondertussen heb ik mijn draai gevonden. Daarom denk ik ook wel dat ik ga blijven.” (kga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen