© Vel

Wielrennen  Nieuwelingen GP Neerwinden/AA Drink Young Lions

Arthur Van Den Boer verlengt Vlaamse titel en is klaar voor de Ronde van Vlaanderen: “Het is een parcours dat me moet liggen”

Elewijt -

Als veldrijder staat Arthur Van Den Boer bekend als een veelvraat die de Belgische driekleur als zijn eigendom mag beschouwen. Ook op de weg stak de Elewijtse tweedejaarsnieuweling sterk van wal met een zesde plaats in Sint-Joris-Weert, en daarna de zege in Neerwinden in zijn tweede koers. Op Hemelvaart vervolgde Van Den Boer met een nieuwe Vlaamse titel.

Wim Redant

Op Hemelvaart verdedigde Arthur Van Den Boer met succes zijn Vlaamse titel in Elverdinge. “Vier renners reden weg en werden pas in de slotkilometers gegrepen. Het werd een hectische aanloop naar de aankomst omdat we nog voorbij een chicane moesten. Ik nam die chicane als tweede en klaarde de klus in de sprint. Een tweede Vlaamse titel op rij is uiteraard super”, glundert de tweedejaarsnieuweling.

De jongere broer van Seppe Van Den Boer kijkt na zijn Vlaamse titel al reikhalzend uit naar de Ronde van Vlaanderen, die zondag met start en aankomst in Oudenaarde wordt betwist. “De Ronde serveert een parcours dat me moet liggen en ik kijk er geweldig naar uit, al wordt de concurrentie uiteraard niet van de poes. Met de vorm zit het wel snor nadat ik voor het PK in Heide-Linter helaas verstek moest geven wegens een stevige koortsaanval. Dat drie dagen voor de Ronde ook nog het Vlaams Kampioenschap werd betwist, vind ik helemaal niet erg. Tegen zondag mag het VK niet meer in de benen zitten. In de Ronde verwacht ik ook een resem buitenlanders aan de start. Dat maakt de strijd nog een stuk intenser, maar ook interessanter.”

Massaspurt

Van Den Boer pikte na een overweldigend seizoen in het veld ook op de weg de draad meteen op. “In Sint-Joris-Weert kregen we doorlopend plensbuien over ons heen. Twee renners reden weg en bleven vooruit. In de pelotonspurt werd ik vierde. In mijn eerste wegkoers van het jaar kon ik best leven met dat resultaat. In Neerwinden stond er enorm veel wind, waardoor ontsnappingen nooit ver droegen en we op een massapurt afstevenden. Ik zat eigenlijk te vroeg op kop, maar kende het geluk dat mijn ploegmaat Lander Artoos nog eens overnam zodat ik in een zetel naar de streep werd geloodst. Ik verwees Jarne Kempeneers en de Australiër Max Holgate met duidelijk verschil naar de andere podiumplaatsen. Ik bewees dat ik best een massaspurt kan winnen. Vorig jaar deed ik dat trouwens ook al eens in het Vlaamse Kampioenschap in Evergem.”

De Belgische veldritkampioen tankte in Elverdinge vertrouwen. “Net voor het PK was ik echt wel ellendig ziek met enkele koortsdagen, maar ik ben duidelijk helemaal hersteld. Een vroege overwinning vormt altijd een opsteker voor het mentale front en daar kwam nu ook een Vlaamse titel bij. Ik ben nieuwsgierig wat de Ronde me brengt. Een week later volgt de interclub in Bonheiden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners