City Pirates en Seppe Somers (rechts) balen na een van de tegendoelpunten.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

City Pirates kansloos uitgeschakeld tegen Jong Cercle: “Vooral tevreden dat we deze wedstrijd nog konden spelen”

En daar stopt het eindronde-avontuur van City Pirates. Donderdagnamiddag gingen de Piraten vrij kansloos onderuit in eigen huis tegen Cercle Brugge B. Een hattrick van Teun Wilke na nog geen 20 minuten en match gespeeld. Bij de rust stond bovendien al de 0-4-eindstand op het bord. Toch waren ze in Merksem best tevreden. “Deze match was misschien fysiek te veel, maar wel een beloning voor onze sterke derde periode”, weet Seppe Somers die zijn laatste wedstrijd voor de Piraten speelde.

Het begon allesbehalve goed in het Jef Mermansstadion voor City Pirates. Veel te makkelijk kon de Mexicaanse Nederlander Teun Wilke het leer tegen de touwen trappen. En 18 minuten later maakte de huurling van het Italiaanse SPAL zijn hattrick compleet. “Ik ben echt blij. Dit is mijn eerste wedstrijd in maanden”, licht Wilke even toe. “Van tevoren had ik met de ploeg afgesproken dat ik maar een half uurtje zou spelen om me niet te overbelasten. Maar woensdag voelde ik me al uitstekend en ik wist dat als ik iets wilde neerzetten, dat het in een half uurtje moest gebeuren. Dus ja, ik ben wel heel tevreden met mijn doelpunten. We zijn alvast een ronde verder.”

Bij de rust stond het meteen al 0-4 voor Jong Cercle. “Je weet dat er voor die mannen meer op het spel staat dan voor ons”, begint coach Spencer Verbiest zijn analyse. Want in tegenstelling tot City Pirates, heeft Jong Cercle wél een licentie om te promoveren naar 1ste nationale. “Maar als je na één minuut 0-1 achter staat, dan ben je niet echt tevreden. Achteraf ben ik toch blij. Er konden heel veel spelers niet en onze jonge gasten die moesten invallen hebben het uitstekend gedaan. En ik vond dat we ons in de tweede helft toch herpakten. Tijdens de rust vroeg ik om toch nog iets te laten zien in de tweede helft. En dat lukte vrij goed.” Inderdaad, in de tweede helft toonden de Piraten zich, voornamelijk vanop stilstaande fases. Die vrije trappen van Bas Saillart en Ibn El Mokadem leverden veruit het meeste gevaar op. Maar verder was het al Cercle dat de klok sloeg.

Voor sommige Piraten werd het een extra bijzondere partij. Zo kreeg Seppe Somers een applausvervanging, omdat hij zijn laatste wedstrijd speelde. Volgend jaar ‘promoveert’ hij naar Cappellen. “Ondanks het verlies ben ik toch content dat ik nog eens mocht spelen. Elke match hier op het veld is toch mooi meegenomen, hé (lacht). (dsvn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen