Alleen maar blije gezichten bij Heffen na de promotie naar derde provinciale.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Heffen promoveert ondanks nederlaag samen met Peulis na 13 jaar weer naar derde provinciale: “Hier zijn echt geen woorden voor”

Na dertien jaar eindelijk weer een promotie voor Heffen. Ondanks het 2-1-verlies bij Peulis zijn de Heffenaren de beste verliezer en mag volgend seizoen dus in derde aantreden. “Hier zijn geen woorden voor”, vindt aanvoerder Nico Pelsmaekers.

“Dit is het resultaat van de laatste tien jaar”, aldus Pelsmaekers. “Toen koos de club resoluut voor de jeugd. We speelden ons beste seizoen van de afgelopen tien jaar. We hebben ook een regelmatige competitie afgewerkt en daar plukken we dus nu de vruchten van. Het is zuur dat we vier minuten voor het einde van de verlengingen nog in het verlies werden gespeeld. Want ik vond een gelijkspel een terechte uitslag, maar eind goed al goed. Het zal niet elk jaar gebeuren dat in een finale van de eindronde de verliezer ook staat de dansen en te springen. Maar ik vind dat zowel Peulis als Heffen het verdienen om een reeks hoger te gaan spelen.” Nochtans was Heffen niet goed aan de match begonnen. Nog voor het eerste kwartier stond het al 1-0 achter. “We hebben langs Dieter Van Aken snel kunnen gelijkmaken en het is de match geworden die ik vooraf verwachtte”, gaat Pelsmakers verder. Het lag kort bij mekaar, we speelden in dezelfde reeks en ook in de competitie was er niet veel verschil. Wij zijn sterk aan mekaar gewaagd, in de competitie won elke ploeg één match. En nu losten ze mekaar ook nauwelijks. Het was ook een wedstrijd met weinig kansen, ik verwachtte dan ook dat het op strafschoppen zou uitdraaien. Maar dat gebeurde dus net niet.” Heffen speelde toch maar mooi de finale van deze eindronde. “We versloegen reeksgenoot Elzestraat na een moeilijke match en Grobbendonk dat in de F-reeks net naast de titel pakte”, blikt de aanvoerder terug. “Dan mag je wel zeggen dat dit een mooie bekroning is voor de inspanningen die we hebben geleverd. We hebben een brede kern, onze reserven zijn tweede geëindigd in hun reeks. De heenronde was degelijk maar vooral de maand januari met 12 op 15 zijn we goed doorgekomen. Traditioneel een maand met veel spelers die moeten afhaken door studies. Maar we kwamen die maand goed door en de basis was gelegd. Toen beseften we dat we voor de prijzen konden spelen. We hebben in de terugronde een pak punten gehaald en we waren ook klaar voor de eindronde. Van mijn twaalf jaar speel ik al bij Heffen en deze promotie betekent voor mij heel veel. En wat de toekomst brengt in derde, dat zijn moeilijke vragen in al deze euforie (lacht). In al mijn overmoed zou ik zeggen middenmoot maar laten we eerst deze emoties eens goed beleven en alles doorspoelen. En veel zal ook wel afhangen van de sterkte van de nieuwe reeks.” (gf)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen