Kasterlee viert in de achtergrond, terwijl bij Berendrecht de kopjes naar beneden gaan.© koen fasseur

Kasterlee wint overtuigend van Berendrecht: “Die tegentreffer is wel balen”

Kasterlee won op de openingsspeeldag van deze minicompetitie nipt tegen Sint-Amands. Minstens een puntje sprokkelen op het veld van Berendrecht was dus dé boodschap. Missie geslaagd, het werd 1-4. “Uiteraard ben ik heel content. Al is het toch balen dat ik nog een goal binnenkrijg”, foetert Maarten Voordeckers die zijn laatste partij speelde.

mark de cleene, Dries van thielen

Bij de rust stond er al 0-2 op het bord waardoor Berendrecht verplicht werd om nog een vijftal keer te scoren om hun “Berenvel” te redden. Een onmogelijk missie, zo bleek ook na de koffie. Enkel een eerredder werd hun gegund door de Kempenaars. “En dat is toch echt balen”, foetert Kasterlee-doelman Maarten Voordeckers. “Het is toch zonde om er nog eentje tegen te krijgen in je allerlaatste match dat je tussen de palen staat.”

Maar met zes op zes toonden de jongens van coach Bart Anné zich de sterksten in dit driehoekstornooi. Volgend seizoen hoopt men in rustigere wateren te kunnen varen en een herhaling van dit scenario te ontlopen. Een nieuwe start, een nieuwe campagne kan men nu in alle rust voorbereiden. Al zal dat wel zonder Voordeckers gebeuren die zijn laatste wedstrijd tussen het Kastelse doelhout speelde. “Voorlopig komt het eigenlijk nog niet binnen dat ik gestopt ben. Dit was al de match extra, dus het seizoen is al wat langer. Ik denk dat het pas deze zomer gaat binnenkomen, als ik eens een keertje niet moet voorbereiden. Of ik ervan ga profiteren? Zeker, misschien dat ik nu eens iets langer op vakantie ga”, knipoogt de goalie die met nog twee minuten op de klok een applausvervanging kreeg. “Normaal wilden we dat vorige wedstrijd al doen, maar toen stonden we nog maar 2-1 voor. Maar ik ben toch content dat ze het deden.”

Uiteraard gaat Kasterlee nu een goed feestje tegemoet. “Na de wedstrijd gaan we naar de sponsor om eens goed te eten. En het zal wel een feestje worden.”

Blijft Voordeckers in het voetbal? ”Er zijn gesprekken met het bestuur om bij de club te blijven, als keeperstrainer. Maar we zullen wel zien hoe het loopt.” Bij Berendrecht klonk het anders, waar ze nog moeten afwachten wat er in de nationale reeksen gebeurt. “Ik ben benieuwd wat het uiteindelijke verdict zal worden”, weet aanvoerder Jens Valkenborgh. “Het was sowieso een woelig voetbaljaar waarbij de ploeg niet gespaard bleef van blessures en tegenslag.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Voetbal