KDB krijgt lof in Engeland: “Hij liet Modric en Kroos als standbeelden achter”, Courtois krijgt ondanks vier tegengoals een 10/10 “Hij werd in de steek gelaten door z’n ploegmaats”

Het werd een pijnlijke avond voor Thibaut Courtois en co. Real Madrid was niet opgewassen tegen een subliem Manchester City en ging met zware cijfers (4-0) onderuit. Aan Thibaut Courtois heeft het echter niet gelegen, aldus de Spaanse pers, die hem een 10/10 gaf. “Het was waarschijnlijk een van de beste prestaties van de Belgische doelman sinds hij bij Real Madrid werkt.” Over het kanaal kreeg KDB dan weer mooie scores na twee nieuwe assists.

Jorunn Vannoorden

LEES OOK. COMMENTAAR. “Manchester City was bijna angstaanjagend perfect, dit heeft alleen Barcelona hen voorgedaan”

“Het was een wedstrijd waarin hij zich moest laten zien en dat deed hij ook echt”, klinkt het bij het Spaanse Marca. “Het was waarschijnlijk een van de beste prestaties van de Belgische doelman sinds hij bij Real Madrid werkt, met uitzondering van de finale in Parijs tegen Liverpool vorig seizoen. Het probleem is dat hij in Manchester in de steek werd gelaten door z’n ploegmaats.”

LEES OOK. Thibaut Courtois teleurgesteld na zware nederlaag tegen Manchester City: “Tegen deze ploeg moet je 100% zijn en dat waren we gewoonweg niet”

“Haaland liep op z’n tenen tegen Courtois”, klinkt het ook nog. “Hij kreeg drie enorme kansen, maar Courtois redde ze zowaar alle drie. Guardiola’s handen gingen op het hoofd vol ongeloof. In delen van de wedstrijd, toen het nog 0-0 stond, scandeerde het Etihad al om een doelpunt van hun Noorse spits. Het begon met een pass van Grealish naar Haaland, die dacht te scoren. Maar Courtois redde de bal uit het niets. In de 22e minuut, misschien wel de beste redding. De kopbal van Haaland versloeg Camavinga en net toen het op een doelpunt leek, vloog de Belg er met z’n hand naartoe. De Noor kon het niet geloven. Toen de match al beslist was, liet een fabelachtig hakje van Gundogan de Noorse spits bijna alleen voor de Belg, die een been uitstak en de bal over liet gaan.”

Vier keer scoorde City tegen Courtois, maar tegen wereldspits Haaland had de Belg telkens een wereldsave klaar.© AP

Voor Courtois is Marca vol lof, maar de andere Real Madrid-spelers mogen het ontgelden. “De rest van de ploeg faalde rampzalig. Militao gaf een goal weg, Modric was een schim van zichzelf en werd gewisseld, Valderde was de hele wedstrijd de weg kwijt, Vinicius geraakte niet los van Walker, Benzema bevestigde dat dit niet zijn jaar is, Rodrygo droeg niets bij en Camavinga is geen linksachter.”

AS gaf Courtois dan weer een 9/10 in haar rapport, straf voor een doelman die er vier om de oren kreeg. “Door hem werd het geen grotere nederlaag. Nogmaals was Courtois de beste man bij Real, hij kon de glorietocht van City toch even uitstellen”, klinkt de logische uitleg.

Ook lof voor KDB

In Engeland kreeg Kevin De Bruyne dan weer mooie scores, na twee nieuwe assists. The Guardian gaf KDB een 9/10: “Hij deed Real pijn door Bernardo Silva de openingsgoal aan te dienen. Had daarna even een woordenwisseling met Guardiola, maar even later verzorgde hij met een nieuwe assist de 3-0.” Bij Sky Sports waren ze iets minder gul met de puntentoekenning, maar ondanks de 7/10 was de commentaar prima: “KDB straalde kwaliteit uit wanneer hij aan de bal kwam. Hij gaf een splijtende pass voor de 1-0 van Silva.”

The Independent verwoorde de prestatie van De Bruyne mooi. “KDB zweefde en vond het. Hij liet Luka Modric en Toni Kroos als standbeelden achter, die niet wisten wat te doen.”

© Getty Images

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Champions League