© EPA-EFE

Thibaut Courtois teleurgesteld na zware nederlaag tegen Manchester City: “Tegen deze ploeg moet je 100% zijn en dat waren we gewoonweg niet”

Als je kanshebber bent voor man van de match, terwijl je 4-0 hebt verloren, weet je dat het niet aan jou ligt. Thibaut Courtois speelde zelf een puike partij tegen Man City, maar Real Madrid droop af na een zware 4-0 nederlaag. Na de partij baalde Courtois voor de televisiecamera’s

Jorunn Vannoorden

LEES OOK. COMMENTAAR. “Manchester City was bijna angstaanjagend perfect, dit heeft alleen Barcelona hen voorgedaan”

“We maakten veel te veel fouten”, is Courtois eerlijk. “We gaven hen te veel de bal en we misten te veel makkelijke passes. We probeerden wel, maar geraakten er nooit uit. We zijn er nooit in geslaagd hen pijn te doen zoals zij ons pijn deden.” Courtois was zowat de enige op niveau bij de bezoekers met enkele wereldsaves, maar het volstond niet voor een nieuwe Champions League-finale.

“Het is de manier waarop we werden uitgeschakeld die het meest pijn doet”, baalde de Rode Duivel. “Ik had liever een wedstrijd gezien die beslist werd met verlengingen of strafschoppen. Maar met 4-0 verliezen is een zeer, zeer zware nederlaag.”

“Nu kunnen we nog trots zijn op hoe ver we zijn gekomen”, voegde Courtois er nog aan toe. “Vanavond verloren we van een ploeg die altijd en overal domineert. Je hoeft alleen maar te kijken naar wat ze in de Premier League hebben gedaan. We moeten 100 procent zijn op dit niveau en dat zijn we gewoon niet geweest”, besloot de Madrileense doelman.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Champions League