Een vriendengroep uit Broechem kwam gezellig iets drinken.© kma

Geslaagde avondmarkt met speciale gasten zoals Nonkel Jef en Rosse Modest

Broechem -

Er kwam veel volk naar de avondmarkt woensdag in Broechem, en het was ook de moeite. Volgens de organisatie stonden er toch zo’n honderd kraampjes. Artiesten als Eddy Smets en Letty Lanka maar ook ‘Ierse doarse!’ Nonkel Jef was er te vinden.

Acteur Ivo Pauwels (83), bij het publiek nog steeds bekend als Nonkel Jef, verkocht onder meer zijn door een Kempense fan ontworpen kledinglijn. De T-shirts en sweaters zijn bedrukt met uitspraken van Vlaanderens bekendste vloekende boer, zoals ‘Godvernondemiljaardeju’. Nonkel Jef, die ook zijn boek en Nonkel-Jefbier verkocht, had zijn pop Rosse Modest bij. Zijn partner verkocht in het kraam naast hem haar eigen producten.

Deze fan had Nonkel Jefbier gekocht.© kma

© kma

Jef Grimon gooide hoge ogen met zijn in 2017 zelfgemaakt dans-/straatorgel De Klaproos, wat echt wel een kunstwerk op zich is. Dansstudio Yolo-Time demonstreerde onder de kerktoren. Er werd goed gegeten, want tegen de late avond waren bijna alle snackkramen grotendeels uitverkocht. Wie nog een kaaskroket, Luikse wafel of een Hongaarse chimney-cake wou, was eraan voor de moeite.

© zelfgemaakt orgel van Jef Grimon

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners