Openhartige Romelu Lukaku spreekt bij Thierry Henry over donkere periode: “Ik zat op het randje”

Romelu Lukaku (30) is weer helemaal de oude. Dat zagen we dinsdagavond in de halve finale van de Champions League opnieuw. Met een assist tijdens zijn gretige invalbeurt gaf hij AC Milan (1-0) de doodsteek. Achteraf had hij een emotioneel gesprek met Thierry Henry bij CBS Sports Golazo.

Jonas Withouck

LEES OOK. Lukaku krijgt zijn afspraak met de geschiedenis: als invaller loodst hij Inter met assist naar Champions League-finale

Lukaku, die afgelopen zaterdag 30 werd, zit aan vijf goals en vijf assists in zijn laatste acht wedstrijden voor Inter. In de competitie speelt hij zo goed als alles, in de topmatchen is hij om tactische redenen invaller voor Edin Dzeko. Toch is hij opnieuw gelukkig na de zwaarste blessure en de moeilijkste periode uit zijn carrière.

Ik liet mijn land in de steek, na het WK was ik echt down

Romelu Lukaku

“Ik voel me verheugd”, zei hij na de gewonnen halve finale tegen AC Milan. “We moeten eerlijk zijn: dit jaar was heel moeilijk voor ons. De coach heeft een rotatiesysteem en iedereen doet zijn job. We hebben een gemeenschappelijk doel.”

© REUTERS

“Niet scherp op het WK”

En vooral persoonlijk was het een zwaar seizoen voor Big Rom. “Voor mij waren het vijf à zes zeer lastige maanden. Toen ik geblesseerd raakte, hadden we niet goed door hoe ernstig het was. Ik ben een explosieve speler en als je dan je hamstring blesseert, is het zeer lastig om daarvan te herstellen. Ik heb het geforceerd. Dat konden jullie ook zien: ik was niet scherp op het WK. In januari had ik een terugval die me weer anderhalve maand kostte. Het was lastig, echt lastig. Maar ik bleef keihard werken.”

Ik maakte me twee weken echt zorgen en ik stuurde hem elke dag berichten

Thierry Henry

En dan veranderen de gasten aan tafel van onderwerp: “Hoe was het eigenlijk om met Thierry Henry te werken?”, vroegen ze. “Heel old school, heel streng”, antwoordde Big Rom met een lachje. “Toen we elkaar voor het eerst ontmoetten speelde ik bij Everton. Toen wist ik dat ik alles van hem wou horen wat ik nog beter kon doen. Op elk trainingskamp bij de Rode Duivels zaten we dagelijks twee uur samen op Wyscout naar mijn matchen te kijken. Ik ben hem heel dankbaar. Hij vertelde mij de dingen die ik echt moest horen, want je wil niet altijd gepamperd worden.”

© AP

“Hij wil altijd uitgedaagd worden”, antwoordde Henry, de voormalige assistent van Roberto Martinez bij de Rode Duivels. “En hij is altijd kritisch voor zichzelf, altijd in het belang van de ploeg. Daarom kan hij zichzelf ook soms naar beneden halen, omdat hij de positieve kant niet altijd ziet. Na het WK was het niet makkelijk voor hem, geloof me. Ik ga niet in details treden over wat er precies gebeurd is. Maar hij kwam terug, hij is terug.”

“Ik liet mijn land in de steek”

Lukaku beaamt. “Het was een paar weken heel moeilijk voor mij. Ik zat op het randje. Het was de eerste keer in vijftien jaar profvoetbal dat ik door zo’n periode ging. Want ik liet mijn land in de steek. Spelen voor je land is waanzinnig, jullie weten allemaal hoe het is. We wisten allemaal dat het onze laatste kans was. De manier waarop we daar uitgeschakeld werden, de aversie die we kregen van de pers in ons land… het kroop allemaal in mijn hoofd. Ik voelde me echt ‘down’ toen ik de nationale ploeg verliet na het WK. Maar voetbal gaat om hoogtes en laagtes.”

© EPA-EFE

“Ik zal eerlijk zijn”, pikte Henry in. “Ik maak me niet vaak zorgen en wat ik na het WK met Rom deed is niet mijn normale reactie. Normaal ben ik harder. Ik maakte me twee weken echt zorgen en ik stuurde hem elke dag berichten. Het was niet makkelijk, maar hij raakte eruit. Hij zat echt ver van waar hij nu zit.” Uiteindelijk werd het interview nog luchtig afgesloten met alleen maar lachende gezichten.

Bekijk hier het volledige interview van bijna tien minuten:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Champions League