Peter Schrauwen was dit seizoen bij Kontich aan het werk.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Peter Schrauwen is de nieuwe trainer bij ASV Geel: “De uitstraling van de club en de kans om in derde amateur te werken, waren doorslaggevend”

Geel -

Nauwelijks enkele dagen na de teleurstelling om de niet-promotie heeft ASV Geel (3e nationale) met Peter Schrauwen zijn trainer voor volgend seizoen voorgesteld. De Retenaar debuteert als trainer in het amateurvoetbal.

Lieven Verheyen

“De eerste contacten met Geel dateren al van februari”, zegt Schrauwen. “Na lang nadenken, heb ik toen beslist om niet in te gaan op het aanbod. Waarna de club een overeenkomst sloot met Stijn Gheys. Toen Gheys even later te kennen gaf om toch niet naar Geel te trekken, kwam de club opnieuw bij mij terecht.”

Toch hield Schrauwen aanvankelijk de boot af. “Mijn doelstelling was om met Kontich via de eindronde door te stoten naar derde afdeling. Mocht ons dat ook gelukt zijn, was ik volgens mij ook volgend seizoen nog trainer in Kontich. Tegen Berlaar-Heikant werden we echter uitgeschakeld. Nadat ook Geel dit weekend de promotie mistte, zaten we maandag een eerste keer echt rond te tafel. De kans om in derde amateur te mogen werken en dan vooral ook bij een club met dergelijk verleden en uitstraling waren doorslaggevend om op het aanbod in te gaan.”

Nochtans is Geel niet de meest stabiele club om als trainer te werken, zo bleek in het verleden. “Dat kan. Maar bij welke club is die stabiliteit er wel ? Zeker na corona zijn weinig teams in de mogelijkheid om een langetermijnvisie uit te bouwen. Bart Janssens, die van Geel naar Dessel trekt, heeft toch bewezen dat je hier iets mooi kan neerzetten. Het zijn op dat vlak grote schoenen om te vullen.”

De 44-jarige oefenmeester werkte in het verleden bij Reet, Schelle, Sint-Job, Kontich, Helmond Sport (assistent) en terug bij Kontich. Overal met de nodige successen. “Als hoofdtrainer wist ik enkel met Kontich niet te promoveren. Jammer, want met twee eindronden was die kans zeker aanwezig. Ook met Geel wil ik streven naar het hoogst mogelijke. Een titel krijg je niet op bestelling. De topvijf daarentegen is wel een must.

MEER OVER ASV Geel

MEER OVER VOETBAL