© BELGA

Antwerp in Europa: op deze data boeken de fans best nog geen vakantie

Antwerp is al zeker van Europees voetbal volgend seizoen, kampioen of niet. Maar wanneer zal dat zijn? Een handig overzicht voor de supporters die voorlopig nog geen zomervakantie durven plannen.

yala

Vorig jaar begon het Europese seizoen al heel vroeg voor de Great Old, op 21 juli tegen Drita, maar nu zal het sowieso later zijn. De Beker van België staat al in de prijzenkast en Club Brugge eindigt zeker vierde, dus zijn er nog drie scenario’s:

KAMPIOEN

Antwerp begint in de derde voorronde van de Champions League (heen: 8/9 augustus, terug: 15 augustus). *

- Bij winst gaat het naar de play-offs van de Champions League (heen: 22/23 augustus, 29/30 augustus). Opnieuw winnen betekent de groepsfase van de Champions League, verliezen is de groepsfase van de Europa League.

- Bij uitschakeling gaat het naar de play-offs van de Europa League (heen: 24 augustus, terug: 31 augustus). Daar winnen betekent de groepsfase van de Europa League, verliezen is de groepsfase van de Conference League.

* Belangrijk: Als UEFA beslist om de Russische clubs te bannen van de Europese toernooien, dan start Antwerp in de play-offs van de Champions League.

TWEEDE PLAATS

Antwerp begint in de tweede voorronde van de Champions League (heen: 25/26 juli, terug: 1/2 augustus).

- Bij winst gaat het naar de derde voorronde van de Champions League (heen: 8/9 augustus, terug: 15 augustus). Zie hierboven voor het verdere verloop.

- Bij uitschakeling gaat het naar de derde voorronde van de Europa League (heen: 10 augustus, terug: 17 augustus). Zie hieronder voor het verdere verloop.

DERDE PLAATS

Normaal begint de derde ploeg in de tweede voorronde van de Conference League, maar Antwerp verdiende met de bekerwinst al een beter Europees ticket, namelijk voor de derde voorronde van de Europa League (heen: 10 augustus, terug: 17 augustus). *

- Bij winst gaat het naar de play-offs van de Europa League (heen: 24 augustus, terug: 31 augustus). Opnieuw winnen betekent de groepsfase van de Europa League, verliezen is de groepsfase van de Conference League.

- Bij uitschakeling gaat het naar de play-offs van de Conference League (heen: 24 augustus, terug: 31 augustus). Daar winnen betekent de groepsfase van de Conference League, verliezen betekent net zoals dit seizoen het einde van het Europese avontuur.

* Belangrijk: Als UEFA beslist om de Russische clubs te bannen van de Europese toernooien, dan start Antwerp in de play-offs van de Europa League.

Na de kwalificaties starten de groepsrondes van alle Europese competities in de week van 19/20/21 september.