© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Telenet Giants Antwerp kan vanavond al zeker zijn van finaleplaats, Kangoeroes Mechelen weer met de reactie?

Telenet Giants Antwerp werkt vanavond (20u30, Alverberg) de vierde wedstrijd van de halve finale van de Belgische play-offs in Hasselt en versus Limburg United af. De Sinjoren hebben in deze best of five een 2-1 bonus op zak en zijn mits winst zeker van de finale.

Patrick Ceulemans

Limburg United-Telenet Giants Antwerp

Als Telenet Giants Antwerp vanavond voor de tweede keer onderuit gaat versus Limburg United volgt donderdag in de Lotto Arena een vijfde en beslissende wedstrijd. De Giants zitten dus in een unieke situatie om zich voor het eerst sinds 2019 nog eens te plaatsen voor de titelfinale. In 2020 waren er geen play-offs (corona) en wonnen de Sinjoren wel de Beker van België. Dit seizoen won het ook de Belgische Cup en Jean-Marc Mwema en co. zouden, net als voetbalbuur Royal Antwerp FC, graag kampen om de dubbel (Cup/titel).

“We lopen vooral niet op de zaken vooruit. Een 2-1 voorsprong in deze serie is belangrijk, maar ook niet meer dan dat”, zegt Jean-Marc Mwema. “Oké, we wonnen vorige week na een stevige defensieve prestatie in Hasselt. Willen we dat resultaat herhalen zullen we dus met dezelfde energie moeten uitpakken. Het was tevens meegenomen dat het zondag in de Lotto Arena aanvallend ook schitterend liep. En dit via verschillende spelers. Het is uiteraard bijzonder jammer dat Roby Rogiers geblesseerd uitviel. We zullen in the paint allemaal een tandje moeten bijsteken”, aldus nog de Antwerpse kapitein van de Giants.

Operatie voor Roby Rogiers

Voor Roby Rogiers kwam er maandag slecht nieuws. De 25-jarige en 2m06 grote Antwerpse center wordt vandaag (dinsdag) aan de ellenboog geopereerd. Rogiers kwam zondag in het eerste kwart zwaar ten val op de linker elleboog. De elleboog was uit de kom en pezen afgescheurd. Na de operatie volgt een revalidatie van een drietal maanden.

Programma halve finale:

16/05 20.30 Limburg United-Telenet Giants Antwerp

eventueel 18/05 20.30 Telenet Giants Antwerp-Limburg United

© BELGA

Kangoeroes Mechelen-Oostende

Kangoeroes Mechelen moet vanavond in de eigen Winketkaai weer op zoek naar winst om de tussenstand in de Belgische halve finale en tegen Oostende op een 2-2 tussenstand te brengen. Bij een nederlaag is het uitgeschakeld, bij winst volgt donderdag aan de kust een vijfde en beslissende wedstrijd richting finale.

Twee keer kwam Kangoeroes Mechelen in Oostende en in de halve finale van de play-offs in actie en evenveel keer werd het niet weggespeeld. Ondanks het gegeven dat het met Joppe Mennes en de Amerikaan DeAndre Davis twee belangrijke pionnen in de rotatie mist. De ploeg van coach Kristof Michiels doet het na een lang seizoen en met een beperkte selectie dus uitstekend. Het won vorige week na een zinderende partij ook de thuiswedstrijd in de Winketkaai zodat het stiekem mag blijven dromen van een tweede opeenvolgende titelfinale.

“We zijn realistisch en bekijken het match per match. Mijn spelersgroep doet het heerlijk, blijft keihard werken en dat maakt dat we tegen favoriet Oostende met zijn grote kern slechts op 2-1 achterstand staan en een sweep konden vermijden. Als mijn ploeg vanavond die stunt van vorige week zou kunnen herhalen zou dat de kers op de taart zijn. Dan zouden we inderdaad donderdag aan de kust kampen voor een stek in de finale. Maar, stap per stap en eerst ‘game 4’ vanavond in onze eigen Winketkaai”, aldus coach Kristof Michiels.

Als Domien Loubry en zijn ploegmaats het vanavond in de Mechelse sporthal nog eens kunnen laten spoken wacht er voor Sinjoor Vrenz Bleijenbergh en zijn maats van Oostende weer een lastige avond. Of maakt de uittredende kampioen het vanavond in het hol van de leeuw en in Mechelen af? De wedstrijd is live vanaf 20u15 te bekijken op Play en Pickx Sports.

Programma halve finale:

16/05 20.30 Kangoeroes Mechelen-Oostende

18/05 eventueel Oostende-Kangoeroes Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal