© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Eindronde Tweede Afdeling: City Pirates ontvangt Jong Cercle, Cappellen en Turnhout moeten op verplaatsing

Maandagnamiddag vond de loting plaats voor de eindronde ‘stijgers 2de afdeling’, met alleen City Pirates als Antwerpse club in de trommel. Zij werden uitgeloot tegen Jong Cercle, dat in tegenstelling tot de Piraten wél een licentie heeft voor 1ste nationale. Cappellen en KFC Turnhout kenden met respectievelijk Lokeren-Temse en Wetteren al langer hun tegenstander, maar mogen op verplaatsing hun vel, liefst, duur verkopen.

dsvn

“Uiteraard leeft het bij onze club”, begint T1 Spencer Verbiest. “We hebben er zondag keihard voor geknokt tegen Londerzeel en zijn trots dat we de eindronde mogen spelen. Ook al kunnen we niet promoveren, zo’n eindronde staat toch altijd mooi op je CV.”

“Al gaan we donderdag, net als zondag, niet kunnen beschikken over onze volledige kern. Er zijn wat jongens op vakantie, anderen hebben een communiefeest, … Tja, dat ligt natuurlijk al langer vast. Zelf ga ik er opnieuw bij zijn. Afgelopen weekend was ik gewoon geschorst.”

Volgend seizoen veranderen de regels wat betreft deelname aan de eindronde. Dan moeten clubs wél over een licentie beschikken.

Cappellen en Turnhout op verplaatsing

Cappellen, dat zondag de titel pakte, moet donderdag op verplaatsing naar Lokeren-Temse. De wedstrijd wordt gespeeld om uit te maken wie de absolute kampioen van 2de afdeling is.

Ook Turnhout speelt donderdag de barragematch voor het behoud in 2de nationale op het veld van Wetteren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen